Bewolkt

Reizen: 

Vandaag was het bewolkt, om niet te zeggen koud. Voor ons idee, 23C en een beetje regen. Dat is nog wat anders dan 35-40 stralende zonneschijn. Vanmorgen zijn we rond 8 uur weggereden uit Monument Valley. Na nog een aantal foto's zijn we richting de Hopi's gereden. We kwamen door prachtige natuur, omdat we een weg reden die we nog nooit hadden gereden was het een complete verrassing wat we tegen kwamen. En het was opnieuw prachtig. Met veel loslopende paarden en koeien. We kwamen langs Canyon d'Shelly (spreek uit de'she) daar wat dingen gekocht. en rond gekeken. Er was veel meer gebouwd. En de Canyon ziet er nogal verlopen uit, waarschijnlijk toen ook al, maar toen was het magisch we zagen het voor het eerst.

Rond de middag waren we bij de Hopi's misschien wel het enige volk dat voor een groot deel nog heel traditioneel leeft. Ze wonen voor een groot deel boven op de bergen. de oudste onderaan en de volgende generatie bouwt er een huisje bovenop, en zo verder. Je moet goed kijken want ze bouwen met de stenen van de bergen. 9 jaar geleden zijn we hier ook geweest. En het verschil is dat er nu electriciteit palen staan boven op de bergen. Dus als je dan goed kijkt zie je ook de huizen.

Er zijn nu een aantal Hopi arts and grafts winkels. Wij stonden al met 5-0 achter als je met de camper de parkeerplaats op rijdt. Je zag de dollartekentjes in hun ogen. Afdingen vergeet het maar. Terwijl ik daar normaal erg goed in ben. Uiteindelijk hebben we bij de laatste wat dingen gekocht. We kregen 25% vaderdagkorting. Alleen ze kon niet rekenen. Dus is de korting wat hoger uitgevallen.

Nu zijn we in Tuba City op de rv campground bij de Quality Inn. Lekker gegeten bij Denny's.

In de lobby zitten we te internetten, en daar kwamen we net een Nederlandse vader en zoon tegen, die met de motor 18 dagen toeren. Ze waren ook in Las Vegas geweest. De zoon is met de zoomline geweest. Dat willen wij ook. We zullen zien of ik het nog durf als ik er onder sta. Het plan is om de camper op Circus Circus rv te zetten en een kamer te huren in het hotel. Omdat dan hopelijk de herrie minder is en er een lekkere douche is en een goede geruislose airco. 

We gaan het allemaal zien.

 

 • Nog een stukje Monument Valley
  Nog een stukje Monument Valley
 • Een beginnende berg als monument valley
  Een beginnende berg als monument valley
 • Loslopende paarden
  Loslopende paarden
 • Nog een tomahawk
  Nog een tomahawk