Reisdag en landschap dag Arizona en een stukje New Mexico

Reizen: 

Vandaag zijn we vertrokken net onder Phoenix Arizona via 87 naar Winslow.
Het eerste stuk was erg mooi, er stonden duizende kaktussen meters hoog. Zie foto's
Onderweg kregen we een gigantische onweersbui. Zoiets hadden we nog nooit gezien in tijd van een paar minuten zakte de temperatuur met heel veel graden. Het regende keihard met veel hagel erbij. We reden midden in een gebergte, in een minuut was de hele omgeving wit van de hagel en konden we bijna niet meer naar buiten kijken. Na een paar minuten lag er op de weg een dikke laag ijs. We wilden eigelijk stoppen, verder rijden kon eigenlijk niet. Maar dat kon dus niet, er was geen parkeerplaats en van de weg afrijden kon ook niet van dan gleden we zeker weg.
We zijn dus heel rustig doorgereden.
We hadden net gemoppert omdat er hier nooit frisse lucht is het is altijd smoorheet. Nou we kregen frisse lucht en dat is er nog steeds het hielp dus tegen de hitte.
In Winslow zijn we via weg 40 naar de meteoor Krater gereden. Daar is 50.000 jaar geleden een meteoriet met een vaart van 40.000 km per uur neer gestort. Er zijn maar een paar grotere brokstukken teruggevonden de rest is in een cirkel van 7 mijl rond de krater verspreid in hele kleine stukjes.
Het is echt een mega krater, dus de meteoriet moet ook wel groot geweest zijn en van invloed op het millieu.
Vandaar uit zijn we via weg 40 naar Gallup New Mexico gereden, daar zijn we nu in een redelijk motel.
Mooi schoon en netjes. En met internet, heel belangrijk.
We reden dwars door Navajo County. Morgen gaan we naar Window Rock, de Navajo hoofdstad, daar is de Navajo Nation Fair. En het grootste Navajo museum ter wereld.
Nu gaan we eten want dat hadden we nog niet gedaan vandaag.