zaterdag 10-8

Reizen: 

Vanmorgen om 9 uur naar Tony's geboortestad gegaan. De kleine Chinese Mika bewonderd en alle kadootjes overhandigd. Ze vonden het heel erg leuk. Alleen de luiertas ligt nog in Ningbo. Ik ben vergeten hem mee te nemen. Dus die moet Tony meenemen.
Toen de stad in gegaan het hotel gekeurd, mooi hotel mooie kamer, niks mis mee.
Daarna een Chinese schrijfset gekocht en geluncht in een Chinese lunvhroom. Deze stad is geen buitenlandse toeristen gewend, Engels kan je hier vergeten.
Tony's ouders zijn aardig. Maar Qing 's ouders zijn super aardig en gastvrij. We kregen meteen druiven mee van Qings moeder.
Bij de supermarkt wat spullen gekocht om mee naar huis te nemen, waaronder de super vliegenmeppers en jasmijn thee. Waar ik al een tijdje naar op zoek was.
Daarna vanmiddag cupcakejes gebakken, terwijl Tony's moeder aan het koken was voor een heel weeshuis. Harry zegt op een gegeven moment he, schat die krab die ze net door de midden hakte leefde nog.
Dus jullie kunnen je voorstellen hoe wij ons voelden.
Maar het viel 100% mee.
Ze had veel gerechten gemaakt zonder vlees, maar met heel veel groente wel verschillende dingen. Tauge met van alles, Chinese frietjes, omelet.
Je krijgt een dunne soort van pannekoek, die leg je gewoon op tafel. Daarover verdeel je de gerechten die je wilt eten, en rolt het op.
Erg lekker.
Na het eten heb ik nog een cakeje geproeft, helaas met blauwe kleurstof, Tony's vader wees me op mijn blauwe tanden en lippen.
Blauw dus niet kopen! Je wordt net een smurf.
Vanavond zijn we naar het stadsplein gegaan. Dat was ook erg leuk en heel Chinees, moeilijk uit te leggen, van Tjai Tsie, tot lichtjes rolschaatsen en grote groepen vrouwen die aan een soort aerobics doen. Gewoon een paar honderd vrouwen bij elkaar die op muziek dansen, heel apart.
Nu zijn we in het hotel, en gaan zo nog even de vele foto's van vandaag erop zetten.
En hopelijk krijgen jullie dan een indruk van deze byzondere dag voor ons. Een stukje meegeleefd van het echte Chinese leven.