1 en 2 oktober

Het is bijna niet te geloven dat we pas gisteren uit Dronten zijn vertrokken. We vlogen op tijd dat was fijn en we hadden mooie plaatsen. Daarvoor zijn we bij de Mac gaan ontbijten. De deksel nog wat koffie gemorst over de rugzak, daar begon het mee. 

Bijna aan het eind van de vliegreis stond Harry's cola op de grond op de riem van mijn rugzak die ik nodig had, dus cola om. De wifi in het vliegtuig deed het niet helaas, we hebben 2 vouches van 150$ per stuk, we moeten nog uitvinden wat we er mee kunnen.

Vervolgens begon het lange wachten, de rij voor de douane duurde meer dan een uur en zo lang kan ik niet stilstaan. Dus bij de douane aangegeven dat het anders moest. Er werd een rolstoel gecharterd (wachttijd ongeveer een half uur, wel zittend) daarna na de hal en een bus richting Newark gezocht, die was net weg, wachten op de volgende (wachttijd anderhalf uur). Daarna naar de airtrain omde shuttle naar ons hotel te nemen. Dat wachten duurde niet zo lang. Al met al waren we om half 6 in ons hotel, terwijl we om kwart voor 1 geland waren.

In het hotel gegeten, een klein pizza pepperoni en zelfgemaakte chips. Was erg lekker. We sliepen vroeg. 

Vandaag zijn we met een Uber naar Road Bear gegaan in Harry's favoriete auto de Jeep Grand Cherokee en ook nog een rode. Tot onze verrassing werkt daar een Nederlands vrouwtje die met haar Nederlandse man in de USA woont. Haar man heeft lucht en ruimtevaarttechniek in Delft gestudeert.  Hij bouwt hier vliegtuigen om naar hulpvliegtuigen voor rampen enz. Over een maand verhuizen ze naar Abu Dabi, om daar vliegtuigen om te bouwen naar Vliegtuigen voor de beveiliging van olievelden. We hebben een hele tijd met haar gepraat was erg leuk.

Eenmaal opweg zijn we eerst naar de Walmart gegaan. Haloween wordt zoals we al dachten erg veel geviert met decoraties binnen en buitens huis, veel verkleed kleren voor jong en oud. Heel veel snoep in mega zakken.

Daarna hebben we weer gewacht wel driekwartier op een vreselijk slome kassier, die het bij AH nog geen uur zou volhouden. Echt het was een oude man van tegen de 80. Er is toch wel wat veranderd ten goede bij de Walmart wat betreft gezondheid. Er is veel minder frisdrank, bijna geen cookies. En erg veel fruit en groente wat ook redelijk geprijst is.

We gaan nu richting Niagara watervallen. We hebben onze alle eerste encounter met the Police gehad we reden in een dorp en moesten een brug over. Harry had net daarvoor verteld dat de camper zeker 8 ton weegt. Op de brug stond 6 ton. Dus die vrouw komt haar hutje uitrennen en gaat midden voor de camper staan roepen van stop stop. Hand omhoog. Kwam ze naar ons toe, ze sprak half dialect we konden er weinig van verstaan. Alleen dat we backup moesten. Wat Harry verkeerd begreep. Die gaf gas. Nou toen was de boot aan ze was al collega's aan het roepen. Due Harry nog een keer ik begrijp u niet wij komen uit Nederland, wat moet ik doen, back back ok. Achteruit, noude collega's werden afgebeld en ze heeft ons netjes geholpen, het verkeer stil gelegd zodat wij konden keren en uitgelegd hoe we moesten rijden.

En hier zijn we dus nu op een stik donkere campground in de bergen waar het morgen nog maar een graad of 15 is.

Helaas nog geen foto's. Ik moet morgen eerst even met mijn webdevolper overleggen hoe ik airdrop foto's naar JPG krijg.

 

 

 

 

 

  • Jeep Grand Cherokee Laredo
    Jeep Grand Cherokee Laredo