5 jaar 9 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Vandaag rustig begonnen. Eerst maar eens aan de overkant koffie en jus d'orange gehaald. De straten zijn hier smal dus dat was zo gepiept. Daarna naar Dr. Martens in opdracht schoenen voor Kaya gekocht. Het was lastig kiezen zwart of blauw. Het is blauw geworden.

The Golden Gate
Alcatraz vanaf the Golden Gate
Voor we begonnen
Onderweg tegen de wind in.
5 jaar 9 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Gisteren aangekomen in San Francisco. Het hotel ligt mooi centraal, met een klein nadeel. De trammetjes die rijden op 2 lijnen in San Francisco hebben hun eind punt hier in de straat en dat maakt veel lawaai, tot s' avonds laat. Voor de rest is het gewoon een lawaaierige stad. Zoals alle grote steden. Het weer was prachtig gisteren. We hebben de Apple store even bezocht.

De Apple store, pui dicht vanwege de rook
De lift naar de Cheesecake Factory
De poort naar Chinatown
Een chineesbandje in Chinatown
5 jaar 9 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

We hadden er zin in vanochtend. Om nou eens vanuit Monterey te gaan whale watchen.

Het begon al bij het parkeren we mochten niet parkeren waar we stonden, daar mochten geen rv's. Dus naar een andere parkeerplaats. Daar moesten we van te voren een parkeerkaart halen. Was niet duidelijk dus weer terug een parkeerkaart gekocht. Toen konden we eindelijk door.

5 jaar 9 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Na een mistige dag eindigde het toch nog warm. We stonden vanmorgen op met 13C. Dat is niet echt warm. We zijn Highway 1 op gegaan. Dat is de kustweg van San Diego naar Seattle. Bij de plaats Big Sur heeft 2 jaar geleden een aardverschuiving een einde gemaakt aan een brug. We hadden gehoord dat er een wegomleiding zou zijn.

Hele grote olievelden zijn er nog ook hier in California
Zeeolifanten aan de kust van California
Er zaten er ook veel in zee.
Het strand van de zeeolifanten
Zo gaat dat hier bij wegwerkzaamheden, netjes wachten tot je achter deze pick-up aan mag.
5 jaar 9 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

We zijn aanbelandt bij de Pacific het westen dus. Alleen er hangt een dikke mist over de Stille Oceaan. En het is niet erg warm. Hadden we vanmorgen nog zo'n 38C het is nu niet warmer dan een graad of 16.

Dat is een tegenvaller en het is koud buiten. In de camper hangt nog steeds de warmte van het binnenland.

We hebben een campground tegen de duinen aan. We zullen morgenochtend eens kijken of we wat foto's bij de zee kunnen maken.

Morgen en woensdag rijden we rustig naar boven richting San Francisco.

5 jaar 9 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

3 dagen en nachten in 42C was wel genoeg. We hebben erg veel plezier gehad van onze mooie plaats onder de bomen. Gisteravond zijn we naar de Fremont Experience geweest dat met de zoomline dus. Maar eerst hadden we nogal een vreemde Uber chauffeur. Ze wilde ons graag iets anders laten zien dus werden we afgezet bij Containerpark winkels en kroegen in een container. Nou ja daar hadden we niet omgevraagd. Ze heeft dus ook een slechte beoordeling gekregen.

Skyline Las Vegas
De Camper lekker in de schaduw
De kerstman op de achtergrond is het resqueteam bij het zwembad
5 jaar 9 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Sinds dinsdagmiddag zijn we aanbelandt in Las Vegas. We hebben de mooiste plaats van de campground. Lekker onder de bomen. Dus het valt nog enigzins mee met de hitte. Gisteren was het op het hoogte punt 42C. Dat is zo enorm heet dat kan je je haast niet voorstellen.

5 jaar 10 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Gisteren waren we rond de middag bij de North Rim en het was wederom prachtig. Na wat geklauter zijn we naar de uitkijkpost gegaan. Daar foto's gemaakt. En toen gaan lunchen met de North Rim op de achtergrond, het was een echt wauw effect. We konden binnen in het park met de National Park pas die we vorig jaar hebben gekocht en nu nog steeds geldig is. We hebben de pas allang terug verdiend.

Dit is de Coloradoriver voordat hij bij de Grand Canyon is. Deze kloof is een Navajo monument.
De narrowbridge bij het Navajo monument
Deze berg heet Lady en is onderdeel van the North Rim
The North Rim van de Grand Canyon
5 jaar 10 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Vandaag was het bewolkt, om niet te zeggen koud. Voor ons idee, 23C en een beetje regen. Dat is nog wat anders dan 35-40 stralende zonneschijn. Vanmorgen zijn we rond 8 uur weggereden uit Monument Valley. Na nog een aantal foto's zijn we richting de Hopi's gereden. We kwamen door prachtige natuur, omdat we een weg reden die we nog nooit hadden gereden was het een complete verrassing wat we tegen kwamen. En het was opnieuw prachtig. Met veel loslopende paarden en koeien. We kwamen langs Canyon d'Shelly (spreek uit de'she) daar wat dingen gekocht. en rond gekeken. Er was veel meer gebouwd.

Nog een stukje Monument Valley
Een beginnende berg als monument valley
Loslopende paarden
Nog een tomahawk
5 jaar 10 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

We hebben rustige 2 dagen achter de rug. Even bijgetankt, mooi zwembad, lekker zonnig, aardige mensen. Alleen super slecht geslapen vannacht. Ik was eergisteren waarschijnlijk door iets gebeten aan de zijkant van mijn voet. Ik werd er wakker van. En daarna werden we wakker van de kou. Het was erg koud. Dus de hoes van het dekbed erbij en langzaam opgewarmd.

Vanmorgen bij de Mac ontbeten. Harry een broodje en ik pancakes. Voor het eerst in een maand heerlijke koffie. 

Onderweg
Uitzicht vanaf de campground
Onze camper in het midden, je kan het slechter treffen. Foto is een beetje onscherp
5 jaar 10 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Gisteren waren we op een wat aftandse campground neer gestreken, nog hartstikke duur ook. en het zwembad behoorlijk koud. Maar eerst de gisteren ochtend. Om half 7 hoorden we buiten geroep Martin, Martin, en veel mensen zoeken. We dachten de hond, of de kat. Maar drie kwartier later kwam er een oma langs lopen met haar kleinzoon van een jaar of 7. Wat er gebeurt is daar komen we natuurlijk niet achter, het beangstigde wel. 

Onderweg in New Mexico
Een witte rots in donker rode aarde
5 jaar 10 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Zaterdag waren we rond 17.00 bij de Kampground van Big Bend NP. De winkel waar we ons moesten melden was al dicht. Er kwam iemand achter ons aanrennen, en hij was de eigenaar. Hij was dicht en de volgende dag rond 9 uur was hij er weer.

de natuurlijke ingang van het grottenstelsel
een indruk van wat we zagen
deze "gordijnen" zijn een totaal ander mineraal
2x waren er korte nauwe doorgangen
Onderaards riviertje
5 jaar 10 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Vandaag zijn we met een Uber naar San Antonio gegaan. We werden keurig bij de Riverwalk afgezet. 

De Riverwalk is eigenlijk een gebied waar de rivier stroomt en de kades prachtig zijn gerenoveerd, een soort van lint park met winkeltjes en terassen. Het was er prachtig. We hebben eerst een rondvaart gedaan en daarna alles nog een keer gelopen. Overal zijn mensen aan het werk om de planten bij te houden en de kades schoon te maken.

Vandaag laat ik dus de foto's spreken.

dit gebouw is voor 300.000$ aan de stad verkocht want het bedrijf was failliet. Geen idee wat er in zat.
Dit gebouw is gezichtsbedrog. Het lijkt een muur maar is driehoekig.
De tuinman-boot
Op de volgende foto staat waar dit beeld over gaat
Hoezo een paar cowboy-laarzen
De voorouders van Coco
5 jaar 10 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Jullie denken vast dat jullie het warm hebben af en toe. Nou hier in Texas is het nog een graadje erger. 38C gaf de termometer aan vandaag. Het was echt vreselijk heet. We waren bij het zwembad en we zijn allebei in de schaduw gaan liggen het was echt niet te harden in de zon, zelfs niet met iedere 10 minuten een plons in het zwembad. Zelfs Harry vond het te heet. 

5 jaar 10 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

We hebben een super leuk week-end gehad met half Nederlandse buren. We zijn met ze naar st George Island geweest. Het was prachtig weer, een super mooi eiland met een wit zandstrand, lekker gezwommen en in de zon gelegen, na een paar uur begon het te waaien en werden we gezandstraalt. Onderweg vis gekocht bij een karretje langs de weg. Nou is dat al niet mijn ding, maar goed ik ging iets anders eten. De vis was daar al een paar uur in koelboxen. Ik vond het dubieus. Maar Harry zei dat het lekker was van de bbq. Alleen had hij de volgende dag wel last van zijn darmen.

St George Island met Harry
vis op de bbq met de buurman
Zo gaat dat dus bij een National of State park, je doet het geld in een envelopje, je schrijft je naam op en het nr van de site waar je staat en dat doe je in een brievenbus
Een band in the Frensch Market, overal wordt er muziek gemaakt in New Orleans
En mooi huis 1
Een mooi huis 2
Overal te koop krokodillen koppen
Bah