San Francisco

Reizen: 

Gisteren aangekomen in San Francisco. Het hotel ligt mooi centraal, met een klein nadeel. De trammetjes die rijden op 2 lijnen in San Francisco hebben hun eind punt hier in de straat en dat maakt veel lawaai, tot s' avonds laat. Voor de rest is het gewoon een lawaaierige stad. Zoals alle grote steden. Het weer was prachtig gisteren. We hebben de Apple store even bezocht.

De Apple store is een avontuur apart, zoals eigenlijk alle Apple stores wel zijn. Maar deze is speciaal. Hij is gebouwd van recyeclede telefoons. En de trappen zijn van glas. De voor en achterpui gaan open bij mooi weer, zoals gisteren. Dat is heel apart. Dan is er een glazen wand van zo'n 10-12 meter hoog en een meter of 20 breed open. voor de beneden en de bovenverdieping.

Bij Lori's gegeten, dat is zo'n speciaal punt waar we meestal wel een keer heen gaan als we hier zijn. 

Vanmorgen om 6 uur wakker, we moesten tenslotte Max zien winnen. De hele race is hier uitgezonden zonder reclame echt heel speciaal. Daarna weer gaan slapen. Tegen 11 uur een artikel teruggebracht naar Apple had een USA stekker daar heb je in Europa niet zoveel aan. Het was vreemd weer vandaag een gelige lucht en koud, bovendien mistig dachten wij. Maar Harry hoorde van een Amerikaan dat er dichtbij een hele grote bosbrand is, die veel overlast bezorgd. Vandaar de mist en de gelige lucht. 

Vanuit Apple zagen we de Cheesefactory. Daar zijn we in 2016 ook geweest. Maar niet in San Francisco. Het was enorm druk. We hebben een uur op ons eten gewacht. Dus kwamen ze regelmatig vragen of we een salade of een soepje wilden. Maar dan hadden we onze gerechten niet meer gelust. Uiteindelijk kregen we een cheesecakepunt gratis in een speciaal tasje. Het eten was heerlijk en niet de duur. Terwijl het er behoorlijk chique uitziet. Toen we weggingen stonden er zeker 50 mensen in de rij te wachten tot ze naar binnen mochten.

Daarna naar Chinatown. Het was stijl berg op maar wel erg leuk. Natuurlijk vanalles gekocht, kadootjes voor Marga want die was jarig en nog wat voor de jongens. Terug in het hotel werden we gebeld met de mededeling dat mijn masseur er was. Ik zei nou die hebben we niet besteld. Jawel kamer 201. Dat klopt maar geen masseur. Mijn benen kunnen wel een beurt gebruiken maar ik hou het liever bij mijn eigen fysio in Dronten. Uiteindelijk nog wat drinken gehaald bij de Mac. Nog 5 nachtjes slapen dan zijn we weer in Dronten.

 • De Apple store, pui dicht vanwege de rook
  De Apple store, pui dicht vanwege de rook
 • De lift naar de Cheesecake Factory
  De lift naar de Cheesecake Factory
 • De poort naar Chinatown
  De poort naar Chinatown
 • Een chineesbandje in Chinatown
  Een chineesbandje in Chinatown