1 jaar 3 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Sinds dinsdag zijn we op Vancouver Island. We hebben eerst nog dwars door een Indianenreservaat gereden en een mooie campground gevonden aan Marble Canyon. Een meer met een waterval. En een bijzonder fanatieke beheerder. Een vrouw die constant de hark om het grint te harken in haar handen had. We kwamen aanrijden en zochten een plaats waar we konden overnachten, vervolgens voltrok zich een grote chaos naast ons. Veel mensen die alleen maar even wilden kijken gingen op plaatsen staan die eigenlijk voor overnachten waren. Ze werden allemaal weggejaagd door de dame met de hark.

Marble Canyon
Beheerder met hark
waterval onderweg
waterval ander kant
Olympische ringen op Olympic plaza In Whistler
warm eten dat je los koopt
servies uit de kastjes in diggelen
Stenen zoeken aan het strand bij Salmon Point
1 jaar 3 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

De laatste verhalen waren van een week geleden. Het internet was slecht. En nu hebben we eindelijk weer goed internet. We zijn vorige week zaterdag weggegaan bij Seward. Als eerste kwamen we een messen winkel tegen. De eigenaar maakt zelf messen op bestelling. Het zijn een soort van dolkmessen. Niet onze keuze maar wel heel leuk om bij die mensen te praten, we mochten zelfs de werkplaatsen zien. 

Tatchuncreek
De besneeuwde bergen weerkaatst in het meer
De Alaska stempel van de USA douane
goudwas installatie
voorkant jadeshop
smeltwater tot aan de weg
de onverwachte stroomversnelling
stroomversnelling van de andere kant
1 jaar 3 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Deep Creek Beach, waar we 2 dagen hebben gestaan. Erg mooi. De eerste dag dat we wakker werden was het eb, en heel mistig, de 2e dag was het prachtig weer en werden we wakker met de balt eagles om ons heen. Harry heeft veel stenen gezocht tijden de eb de eerste dag. Er was echt een heel stenen veld.
Aan het eind van vandaag waren we nog bij een chocolade fabriekje. Leuk om te kijken.

 

Zie hieronder de foto's met tekst van de laatste dagen.

balt eagles vlak bij onze camper (Amerikaanse zeearend)
deze zat ongeveer 2 meter van de camper
drijfijs van de gletsjer, 4 kanovaarders gingen ook kijken
aialik gletsjer
ons USA eten
harry naast de ijsbeer op ware grote bij Wild Berry's
Giga choc fontein met 1700 kg echte quality choc, vlgs het bord
En oh ja deze nog van het stenenveld met eb
1 jaar 3 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Vandaag het hoogtepunt van ons bezoek aan Kenai Peninsula. Namelijk de gletsjer Aialik. We zijn van Anchorage richting Homer gereden zoals jullie hebben kunnen lezen. We zijn tot het verste punt gereden van onze reis. Het was grappig om daar rond te lopen omdat we de winkeltjes daar al heel vaak op YouTube hadden gezien. Daarna zijn we rustig aan naar Seward gereden. In Seward alvast bekeken waar we moesten zijn voor de Explore Glazier tour. We hebben geslapen op de parkeerplaats van Kenai Fjords.

1 jaar 3 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Gisteren werden we wakker op de parkeerplaats van de Regal Movie Theater in Anchorage. Om 12.35 begon Top Gun in het Imax theater. En het was geweldig. Hele goeie film van een top acteur. Met veel spanning en veel vliegtuigen. Het was spannend, en om het in Alaska te zien was extra geweldig. We snapten ongeveer 90% dus dat was niet slecht. We hebben ons  zwaar verbaasd over de Amerikanen. Thuis heb ik een emmer van 5 ltr. Nou zo'n emmer en dan met een kop erop vol zoute popcorn, en dat eet 1 persoon helemaal op tijdens de film. En nog anderhalve ltr frisdrank erbij. Niet normaal.

ingang tunnel Whittier
rijden over de rails
mama beer met 1 jonkie (van de rest heb ik een filmpje)
grote zwarte beer van 1 meter afstand
meer, zee en vulkaan in 1 foto
eindelijk aan zee
aan zee, sorry voor mijn vinger
1 jaar 3 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Gisterochtend zijn we vertrokken bij de Riley Creek campground bij Denali NP. We hadden gekozen voor de Denali Highway om richting Valdez te rijden. Een onverharde weg van 136 mijl. Aan het begin van de weg stonden een stel Jeeps, van het type dat wij zo leuk vinden. Ze gingen op safari. De eerste 68 mijl waren vreselijk, de weg was inderdaad onverhard en zat vol met kuilen. Onderweg kwamen we een compleet aangekleedde kerstboom tegen. In het bos. Dat was erg grappig. Verder was de natuur, wat sneeuw, en veel kanalen en meren.

Alle Jeeps
kerstboom midden in het bos
Boven op de bergen
En nog meer
aan het eind van de Denali Highway
Bridal Veil waterfall
eindje verder: horsetale waterfall
Valdez uitzicht uit de camper voor vandaag
1 jaar 3 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Vandaag gingen we met een tourbus door Denali National park. We kregen eerst nog een kleine tegenvaller. Er was een landslide geweest in september 2021. Daardoor was de tocht met de helft ingekort. Dat was jammer. Daar gingen we met een bus vol met Amerikanen, dat hadden we al eerder meegemaakt. Harry werd meteen gebombardeerd tot leider. Hij moest iedereen achter de stoep houden. Achter ons stonden 2 nogal pittige USA tantes waar we mee aan de praat raakten.

Wij met op de achtergrond de bergen
De Willow Ptarmigan
Harry met op de achtergrond de tourbus
Poep van ........ geen idee
1 jaar 4 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Vandaag hebben we eindelijk weer internet. 

Het huis van Santa Claus
Hot Springs 1
Hot springs 2
Super mooie auto
Harry met bankchroef
Eland/Moose
1 jaar 4 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Voor iedereen die nu denkt, ze komen vervroegd naar huis, nee!!! dat doen we niet, hieronder staat waarom we home again zijn.
Vandaag hebben we via ultra slechte wegen de Alaska grens bereikt, we hebben 6 uur gereden over een stuk waar we normaal zo'n 4 uur over zouden doen.

Prachtige bergen en lucht
bergen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen
bevroren meer
paspoorten met stempels
pizza de luxe voor het recept, zie de blog
1 jaar 4 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Gisteren hebben we 500 km langs dorre bermen gereden. Er heeft hier 5 meter sneeuw gelegen voor lange tijd. Alles wat daaronder zat is verstikt. Met als gevolg dat al het gras dor en dood is. De natuur loopt zo'n 6 weken achter. Met grote gevolgen voor de wilde dieren. Normaal gesproken als de beren wakker worden, eind maart-begin april, dan begint de natuur uit te lopen, dan groeit het gras en de bloemen en kruiden. De beren en andere dieren hebben dan eten genoeg. 

een grote zwarte beer
MunchoLake totaal bevroren met prachtig blauw water/ijs
Het eskimo/inuit teken, en voor de olympische spelen van Vancouver
bisons/buffelo's
rendier
de uitlopers van de Rocky Mountains
1 jaar 4 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Vandaag was een lange dag rijden, en er volgen er nog een paar van deze. We zagen een bord "Whitehorse 1500 km" en daar gaan we naar toe en dan nog 500/600 verder in Canada. We hebben wel weer van alles gezien onderweg. Het begon met een zwarte beer. Die mooi bleef zitten langs de weg. Toen zijn we gestopt bij Byoux Waterfall. Daar zagen we al meteen een bluebird. De waterval was prachtig, maar ik vond het toch eng zo met de beren overal. We hebben al zo vaak de waarschuwing gehad dat de beren heel erg gevaarlijk zijn.

zwarte beer
blue bird
Byoux Waterfall
Grizzly Beer herkenbaar aan de bult in zijn nek
Grappige auto
nog heel ver rijden
1 jaar 4 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Het is 7.43 bij jullie 8 uur later.

1 jaar 4 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Vandaag zijn we niet al te vroeg van start gegaan. Om 9 uur waren we bij de mall moesten naar het visitorcenter om een parkpass te regelen. Daarna onze kids gebeld. Uren lang zijn we langs hele hoge besneeuwde bergen gereden aan beide kanten van de weg. Hier en daar er ff uitgegaan om de benen te strekken. We kwamen ijsmeren tegen en hele hoge sneeuw hopen langs de kant van de weg. Opeens was daar een zwarte beer. Langs de kant van de weg. 

athabascagletsjer (Columbia Icefield)
zwarte beer onderweg
2 jonkies zwarte beer
mama beer
Columbia Icefields
1 jaar 4 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Bij de Mac aangeland in Kamloops. Hier is internet en kunnen we rustig een verhaal schrijven en foto's erop zetten. Gisteren waren we om 10 voor half 9 bij Fraserway. We dachten voor de meute uit dan zijn we zo weer weg. Dat viel tegen. We hebben tot kwart over 10 zitten wachten. Want de auto en de camper zijn spiksplinter nieuw en moesten helemaal worden klaar gemaakt. Er stond 131 km op de teller. Ja het is hier anders dan in Amerika geen mijlen maar gewoon alles in km. Echt super handig. Een oudere oorspronkelijk Zwitserse man heeft alles uitgelegd.

ons huis voor 7 weken
veel sneeuw gisteren onderweg
kokkerellen in de camper tosti's
vanmorgen om 6.00 uur
navi in de auto zo groot als een ipad (zie rechts 12V + 110V)
1 jaar 4 maanden geleden toegevoegd door Trudi Heuvelmans.

Het was koud vanmorgen, met een t-shirt, een trui en een dik vest zijn we op pad gegaan naar Grandville Island. Een atractie die we al vaak op You-tube hadden gezien. Eerst met de skytrain naar Waterfront en dan met de bus naar Grandville Island. En bij de skytrain ging het mis. Harry sprong in de trein en meteen achter hem gingen de deuren dicht. Gelukkig bestaat er nog zoiets als een telefoon. En stond Harry netjes te wachten op het Waterfront station. Op zijn opmerking dat hij zijn vrouw kwijt was, zeiden de medewerkers daar dat hij dan veel geluk had gehad.

super hoge roltrap in het skytrain station
het bananenbrood zonder E nrs