Top Gun en Kenai

Gisteren werden we wakker op de parkeerplaats van de Regal Movie Theater in Anchorage. Om 12.35 begon Top Gun in het Imax theater. En het was geweldig. Hele goeie film van een top acteur. Met veel spanning en veel vliegtuigen. Het was spannend, en om het in Alaska te zien was extra geweldig. We snapten ongeveer 90% dus dat was niet slecht. We hebben onsĀ  zwaar verbaasd over de Amerikanen. Thuis heb ik een emmer van 5 ltr. Nou zo'n emmer en dan met een kop erop vol zoute popcorn, en dat eet 1 persoon helemaal op tijdens de film. En nog anderhalve ltr frisdrank erbij. Niet normaal. We hadden mooie plaatsen en Imax is gewoon geweldig, een mega groot scherm en een zaal die draait richting de film. Fantastisch.

Daarna hup in de pickup richting Kenai. Naar Whittier het leuke daarvan is dat daar een tunnel van 4km is waar je met de auto over de treinrails rijdt. Het is 1 richtings verkeer. Dus het ene halfuur de ene kant en het andere half uur de andere kant. Bovendien gaat de trein er ook nog door. Dus daar moet je soms ook nog op wachten. Het kost 13$ en is niet meer dan een toeristische trekpleister. Maar goed het was leuk. Daarna naar een campground in het bos. Na de drukte op de parkeerplaats voor de film, was de rust daar een verademing. Niet zo vroeg op pad. Maar wel een prachtige tocht gereden. Op een onverhard weggetje kwamen we een mama beer met 3 hele kleine jonkies tegen. Je kon zien dat ze het eten met zijn 3en moesten delen, want ze waren kleiner dan normaal, maar wel erg bijdehand. Ze klommen namelijk meteen in een boom. Een eindje verderop kwamen we nog een beer tegen, en omdat Harry heel rustig reed konden we tot een meter afstand foto's maken. (wel in de auto gebleven natuurlijk).

Harry wilde dolgraag op het strand staan, dus na veel gezoek is het eindelijk gelukt om een prachtige plek te vinden, aan zee. (zie foto's) we blijven hier een paar dagen. Het is zo mooi. En als we geluk hebben komen de bultruggen en beluga's ook nog langs. Maar ja we hebben al erg veel geluk gehad gehad deze vakantie, en je kan niet alles hebben. Maar wie weet.

 • ingang tunnel Whittier
  ingang tunnel Whittier
 • rijden over de rails
  rijden over de rails
 • mama beer met 1 jonkie (van de rest heb ik een filmpje)
  mama beer met 1 jonkie (van de rest heb ik een filmpje)
 • grote zwarte beer van 1 meter afstand
  grote zwarte beer van 1 meter afstand
 • meer, zee en vulkaan in 1 foto
  meer, zee en vulkaan in 1 foto
 • eindelijk aan zee
  eindelijk aan zee
 • aan zee, sorry voor mijn vinger
  aan zee, sorry voor mijn vinger