Denali

Vandaag gingen we met een tourbus door Denali National park. We kregen eerst nog een kleine tegenvaller. Er was een landslide geweest in september 2021. Daardoor was de tocht met de helft ingekort. Dat was jammer. Daar gingen we met een bus vol met Amerikanen, dat hadden we al eerder meegemaakt. Harry werd meteen gebombardeerd tot leider. Hij moest iedereen achter de stoep houden. Achter ons stonden 2 nogal pittige USA tantes waar we mee aan de praat raakten. Zoals altijd bij zulke gelegenheden vertelde hij van mijn knieeen, en ik dus maar "halve knieeen" oh dat kenden ze daar wisten ze alles van. Hoe het beviel enz. Ik dacht ze zijn verpleegkundige of chirurg nee, ze waren personal trainers. Nou ja ik liep goed vlgs de dames en of ik therapie had, ja ik heb therapie en mijn therapeut let er erg op hoe ik loop. Nou ik liep fantastisch en dat viel ze 100% mee.
Uiteindelijk op naar Denali.We hebben een grizzly gezien maar wel in de verte en een paar elanden. De chauffeur heeft heel veel verteld. De Moose/elanden krijgen jonkies tussen 25 mei en 8 juni. 90% haalt het najaar niet!!. Die worden meestal door de grizzly's opgegeten. Dus maar 10% haalt het eerste jaar. Schrikbarend vonden wij dat. 
Ik zet een er een foto op vandaag, van een niet zo spectaculair maar wel erg leuk dier: Willow Ptarmigan de Nederlandse naam is: Moerassneeuwhoen en het is de State vogel van Alaska. Deze vogels zijn iets groter dan duiven. Het grappige is dat ze in de winter helemaal wit worden. En in de sneeuw een soort iglo's maken, zodat ze lekker warm kunnen overwinteren. Stel ze hebben jonge vogeltjes en de moeder overkomt iets dan brengt vader vogel de kleintjes groot. Ze hebben mooie kleuren en er vliegen er best veel van. 

Tegen 2 uur waren we weer terug op de camground. Harry staat nu buiten, tussen de muggen, de kletsen met 2 USA mannen. Er was iets met de auto wat hij niet vertrouwde en 1 van die mannen is monteur en die had een of ander apparaatje bij zich. Volgens mij is er niks aan de hand ze hebben de grootste lol. 

De Moose die we gisteren hier op de campground zagen heeft 2 hele kleine jonkies hebben we net gehoord. niet ouder dan een dag of 3. Helaas hebben wij ze niet gezien. We hopen maar dat ze het najaar halen.

De vlaggen hangen hier overal halfstok vanwege de schietpartij in Texas. Heel erg naar wat daar is gebeurt.

Dit was het voor vandaag, zie de foto's!! En reacties van jullie, altijd leuk!!

 • Wij met op de achtergrond de bergen
  Wij met op de achtergrond de bergen
 • De Willow Ptarmigan
  De Willow Ptarmigan
 • Harry met op de achtergrond de tourbus
  Harry met op de achtergrond de tourbus
 • Poep van ........ geen idee
  Poep van ........ geen idee