Freezing

Bij de Mac aangeland in Kamloops. Hier is internet en kunnen we rustig een verhaal schrijven en foto's erop zetten. Gisteren waren we om 10 voor half 9 bij Fraserway. We dachten voor de meute uit dan zijn we zo weer weg. Dat viel tegen. We hebben tot kwart over 10 zitten wachten. Want de auto en de camper zijn spiksplinter nieuw en moesten helemaal worden klaar gemaakt. Er stond 131 km op de teller. Ja het is hier anders dan in Amerika geen mijlen maar gewoon alles in km. Echt super handig. Een oudere oorspronkelijk Zwitserse man heeft alles uitgelegd. Nou dat was nog een dingetje, want waar we niet aan hadden gedacht was dat we onze koffers niet mee kunnen nemen, die passen nl nergens in de camper. Dus bij Fraserway worden de koffers opgeslagen en moeten we op de dag van terug vliegen de koffers inpakken, dat wordt nog spannend, we weten natuurlijk nu nog niet hoe we dan zitten qua kilo's en ruimte. Maar goed we gaan het meemaken.
Alles uit de koffers hebben we gisteren in sneltreinvaart uitgepakt. Het eten in de spaarzame kastjes en de kleren op het bed. Koffers ingeleverd en weg.

De stad uitrijden was verder dan we dachten, het was lang en druk. En het regende pijpenstelen. We zijn gereden tot Manningpark en het werd steeds kouder. We willen niet in de middle of no where gaan staan. We stonden op een campground van het park en hadden stroom! Het kost 13$, ongeveer 9 euro.Vlakbij is een totaal bevroren meer wat je slecht kunt fotograveren. We hebben lekker tosti's ala Harry gegeten. Ondertussen ging het sneeuwen en niet zo zachtjes. We zijn er vroeg ingedoken, en het was koud, ijskoud. 2 dekbedden en een deken hadden we over, dicht tegen elkaar aan om elkaar warm te houden. Zo min mogelijk naar de wc want dat was helemaal niet te doen. De kachel hadden we uitgezet die maakt best wel lawaai. Het leek erg op een US reis die we jaren geleden hebben gemaakt. Durengo -11. Vanochtend was het hier -3. Maar we zijn verwend i n NL. Met die zachte winters niks meer gewend.even voor de techneuten een interessante toevoeging op deze auto is een engine brake dat is wat je bij vrachtwagens wel eens hoort zo n zware brom hij remt dan op de motor, heeft deze ook als je van een helling naar beneden rijdt moest je bij de andere kampers constant remmen of terugschakelen hier heel eenvoudig gas los en hij remt op de motor.heel handig.

De Canadezen zijn trouwens totaal anders dan de Amerikanen. Ze praten in een normaal tempo, niet zo snel als hun US buren en veeeel beleefder. Ik begrijp nu waarom US inwoners altijd vragen of we uit Canada komen. We verschillen bijna niet met praten van de Canadezen. Erg fijn.

Beneden de foto's van de laatste dagen. Dit stukje is door ons allebei geschreven.

 • ons huis voor 7 weken
  ons huis voor 7 weken
 • veel sneeuw gisteren onderweg
  veel sneeuw gisteren onderweg
 • kokkerellen in de camper tosti's
  kokkerellen in de camper tosti's
 • vanmorgen om 6.00 uur
  vanmorgen om 6.00 uur
 • navi in de auto zo groot als een ipad (zie rechts 12V + 110V)
  navi in de auto zo groot als een ipad (zie rechts 12V + 110V)