Grizzly en zo

Vandaag was een lange dag rijden, en er volgen er nog een paar van deze. We zagen een bord "Whitehorse 1500 km" en daar gaan we naar toe en dan nog 500/600 verder in Canada. We hebben wel weer van alles gezien onderweg. Het begon met een zwarte beer. Die mooi bleef zitten langs de weg. Toen zijn we gestopt bij Byoux Waterfall. Daar zagen we al meteen een bluebird. De waterval was prachtig, maar ik vond het toch eng zo met de beren overal. We hebben al zo vaak de waarschuwing gehad dat de beren heel erg gevaarlijk zijn. Dus mijn berenfluitje zit nu aan een veter om mijn hals, zodat ik er snel bij kan. Vervolgens hebben we elanden gezien maar die zijn zo snel weg dat ze gewoon niet te fotograferen zijn nog. 
Wel hebben we onze eerste grizzlybeer gezien, van heel dichtbij, hooguit 10 meter, we zijn wel in de auto gebleven. De beren die we tot nu toe hebben gezien zijn de baby's van vorig jaar. Ze hebben de grootte van een pony.
De beren zijn eigenlijk heel schattig om te zien, de zwarte had een prachtige glimmende vacht, de grizzly zag er ook schattig uit. Het is lastig om in je hoofd de klik te krijgen dat ze echt heel gevaarlijk zijn. Als je ze ziet zijn het eigenlijk net de knuffels van onze kids, maar dan in het groot.

In Chetwynd (zie polarsteps) hebben we boodschappen gedaan en gegeten. Dat hele dorp staat vol met uitgezaagde beelden, overal ruik je het zaagsel.

We zijn nu aanbeland in Peace River/Wonowon. We staan op een super kleine campground om ff te chillen en te overnachten. Het is hier koud.
Ik zet er voor vandaag wat foto's op.

 • zwarte beer
  zwarte beer
 • blue bird
  blue bird
 • Byoux Waterfall
  Byoux Waterfall
 • Grizzly Beer herkenbaar aan de bult in zijn nek
  Grizzly Beer herkenbaar aan de bult in zijn nek
 • Grappige auto
  Grappige auto
 • nog heel ver rijden
  nog heel ver rijden