Chena Hot Springs en Denali National Park

Vandaag hebben we eindelijk weer internet. 

Zondag kwamen we allereerst in het plaatsje North Pole het huis van Santa Claus tegen. Op zich wel grappig, vooral omdat we in Finland ook al bij Santa Claus waren geweest. Hier zat zijn vrouw erbij. Het was super commercieel, 300 m2 kerst spullen. Heel apart.
Daarna kwamen we net buiten Fairbanks langs een airforce base van de USA. De ene JSF na de andere steeg op, wat een lawaai maken die dingen. Toen richting Chena Hotsprings.
Daar zijn we vanaf zondag tot vanmorgen geweest en het was heerlijk. Prachtig weer en erg warm water buiten 7C maar in de zon heerlijk. Af en toe ff een warme duik en dan konden we weer. Het water was zo warm dat het gewoon pijn deed als je er in ging. We hebben gevraagd hoe het werkt: de sneeuw smelt en sijpelt door de stenen en grond naar een heel groot ondergronds meer. Dat meer wordt constant opgewarmd door vulkanische activiteit diep onder de grond, als het water heel heet is komt er druk op en spuit het water naar buiten, via pijpen de Hot Springs in. Daar zijn 2 pijpen met koud water om het een beetje af te koelen. 1 pijp heeft warm water en spuit met kracht op bv een zere nek of rug. Ideaal als je daar last van hebt. Verder hebben daar lekker in zon gelegen en bruin geworden. 
Internet was om te huilen, voor zo'n groot resort moet dat eigenlijk niet kunnen. Gisteravond kwam er een vrouw aanrennen over een groot veld, en even later reed de brandweer met grote snelheid weg. Dan is een mobiele telefoon toch wel heel handig.
Eigenlijk is het geen wonder dat er zoveel natuur branden zijn hier. Amerikanen zijn echt roekeloos met vuur, gooien rustig een can met 5 ltr benzine op het vuur. 
Vandaag hebben we boodschappen gedaan bij de Walmart, naar de kids gebeld en bij Denny's gegeten. Daarna rustig naar Denali gereden, waar we zowaar een Eland / Moose hebben gezien en kunnen zien en fotograveren. Verder stikt het hier van de muggen.
Morgen gaan we een bus tour maken door het park. Je mag daar nl niet met de auto of camper in.

 

 • Het huis van Santa Claus
  Het huis van Santa Claus
 • Hot Springs 1
  Hot Springs 1
 • Hot springs 2
  Hot springs 2
 • Super mooie auto
  Super mooie auto
 • Harry met bankchroef
  Harry met bankchroef
 • Eland/Moose
  Eland/Moose