Prachtig Canada en Home again

Voor iedereen die nu denkt, ze komen vervroegd naar huis, nee!!! dat doen we niet, hieronder staat waarom we home again zijn.
Vandaag hebben we via ultra slechte wegen de Alaska grens bereikt, we hebben 6 uur gereden over een stuk waar we normaal zo'n 4 uur over zouden doen.
Uiteindelijk kwamen we bij de USA grenspost met super aardige douanes, do you have a pepper, ja ik heb 1 gele paprika (inleveren mag niet) en do you have tomatoes ja 3 (ook inleveren mag ook niet). Citrus vruchten mogen niet, die hadden we ook niet. Uiteindelijk moesten we de camper parkeren en moesten we naar binnen in het kantoortje voor de vingerafdrukken, en foto en de stempels in onze paspoorten. We moesten daar ook de parika en tomaten inleveren. Ik zei you can make a nice omlet from our pepper en tomatoes, liet hij een zak zien vol met tomaten en paprika enz.
We kregen super leuke Alaska bears stempels in ons paspoort. En we voelden ons meteen thuis in Alaska USA.

Canada is echt prachtig, de bergen, de mensen en de wilde dieren geweldig, maar USA voelt als home again!!

Ik heb geinformeerd hoe het met Dawson City zat, (zie het verhaal van gisteren) in het douane gebouwtje, nou het zit zo, er ligt nog 3/4 meter sneeuw en ze zijn er 2 jaar niet geweest ivm covid. De douane beambte die ons hielp gaat er binnenkort naar toe om te kijken of het gebouwtje er nog staat en om sneeuw te ruimen. Ik heb het telefoonnummer gekregen van het kantoortje van vandaag en dan kunnen we begin juni bellen hoe de vlag er bij hangt. We gooien dus de vakantie om, de tour op zee hebben we vervroegd, we hebben dan ruim de tijd om via Dawson terug te rijden naar Prince Rubert waar de Inside passage op ons wacht die ons naar Vancouver Island brengt. 
Vanaf de boottour op zee naar de Inside Passages bij Prince Ruper is het zo'n beetje 4000 km rijden, normaal gesproken moeten we daar 8/9 dagen voor uittrekken. We hebben nu wat extra tijd genomen omdat er slechte wegen kunnen zijn, maar ook om te kijken in Dawson en misschien nog andere plaatsjes onderweg.

Onderaan weer wat foto's, tot morgen als we internet hebben.

Recept pizza de luxe:
een pizza bodem met tomatensaus
daarop champignons
mozzerella er over heen, best wel veel
daarop dunne plakken ham
dan runder salami
daarover heen groen paprika dun gesneden

eetsmakelijk

 

 

 

 • Prachtige bergen en lucht
  Prachtige bergen en lucht
 • bergen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen
  bergen, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen
 • bevroren meer
  bevroren meer
 • paspoorten met stempels
  paspoorten met stempels
 • pizza de luxe voor het recept, zie de blog
  pizza de luxe voor het recept, zie de blog