Vancouver Island

Sinds dinsdag zijn we op Vancouver Island. We hebben eerst nog dwars door een Indianenreservaat gereden en een mooie campground gevonden aan Marble Canyon. Een meer met een waterval. En een bijzonder fanatieke beheerder. Een vrouw die constant de hark om het grint te harken in haar handen had. We kwamen aanrijden en zochten een plaats waar we konden overnachten, vervolgens voltrok zich een grote chaos naast ons. Veel mensen die alleen maar even wilden kijken gingen op plaatsen staan die eigenlijk voor overnachten waren. Ze werden allemaal weggejaagd door de dame met de hark. En dat ging niet zachtzinnig ze hield er nogal fanatiek taal gebruik en handgebaren op na. Heel erg grappig om te zien. Uiteindelijk bleven we met 3 campers over die daar overnacht hebben.
We hebben daar vandaan een erg kronkelige weg door de bergen gereden, richting Whistler. Het was echt prachtig maar geen pretje voor Harry wat betreft het rijden, bijzonder bochtig en stijle afgronden, het ging omhoog en omlaag. De kastjes in de camper waren weer eens opengevallen, waardoor het complete servies in stukken in de camper lag. We hebben nog 1 groot bord over, 3 kleine borden en 1 schaaltje.
Whistler is een echte wintersport plaats, in 2010 waren in Vancouver de Olympische Winterspelen en het ski gedeelte was in Whistler. We hebben bij de Freshmarket warm eten gekocht in een beker, was erg lekker en niet duur. Vanuit Whistler zijn we richting de kust gereden en de overtocht naar Vancouver Island gemaakt. Het was in het begin van het eiland mega druk, wij hadden verwacht op een rustig eiland te komen. Langzamerhand is het rustiger geworden. En nu zijn we halverwege op een RV park Salmonpoint heet het, en het ligt aan zee. Vandaag hadden we pech met het weer maar morgen en overmorgen schijnt het mooi te worden. Zondag trekken we weer verder naar Port Hardy.
Port Hardy ligt bovenin Vancouver Island.

 • Marble Canyon
  Marble Canyon
 • Beheerder met hark
  Beheerder met hark
 • waterval onderweg
  waterval onderweg
 • waterval ander kant
  waterval ander kant
 • Olympische ringen op Olympic plaza In Whistler
  Olympische ringen op Olympic plaza In Whistler
 • warm eten dat je los koopt
  warm eten dat je los koopt
 • servies uit de kastjes in diggelen
  servies uit de kastjes in diggelen
 • Stenen zoeken aan het strand bij Salmon Point
  Stenen zoeken aan het strand bij Salmon Point