6,25km Golden Gate

Reizen: 

Vandaag rustig begonnen. Eerst maar eens aan de overkant koffie en jus d'orange gehaald. De straten zijn hier smal dus dat was zo gepiept. Daarna naar Dr. Martens in opdracht schoenen voor Kaya gekocht. Het was lastig kiezen zwart of blauw. Het is blauw geworden.

Toen met de bus richting The Golden Gate Bridge. Het was een hachelijk avontuur. Liepen we de eerste keer (21 jaar geleden) nog rustig met ons gezin over de brug, nu werden we links en rechts ingehaald door fietsers. Op zich niet zo erg, ware het niet dat de helft niet kon fietsen, een kwart rond reed met de telefoon voor hun gezicht en de rest op een racefiets/tandem zat. En dan ook nog van 2 kanten het fiets/wandelpad ging heen en terug. En is meestal niet breder dan een meter of 2.  Met als gevolg dat de voetgangers soms behoorlijk uit moesten wijken. Wij gaven ze af en toe een beuk. De wind stond behoorlijk, heen hadden we hem mee en terug zwaar tegen.

Toch blijft het een mooie wandeling. Het was prachtig weer, en je kon ver kijken. Op de heen weg, werder we ingehaald door 2 politiegenten met zwaailicht op de fiets. Die haalden een meisje van een jaar of 15/16 van het hek. Ik schrok er behoorlijk van, een mooi meisje dat er volkomen normaal uitzag. Ze stond zelfs nog op het hek toe de politie bij haar stond te praten.

Eenmaal aan de andere kant kwam ik er achter dat we 3,10 km hadden gelopen. En toen terug met de wind tegen. en de fietsers in onze rug. Uiteindelijk was het 6,25 km lopen en we hebben onze grotten wandeling overtroffen, dat was 5,5 km, wonderlijk hoe snel je conditie zich verbetert. Conditioneel viel het erg mee, mijn knieen vonden het minder leuk.

We hebben ons zelf een typisch Amerikaans T-shirt kado gedaan, "I crossed the Golden Gate".

Toen naar de bus weer terug, daar moesten we een uurtje op wachten. Maar goed uiteindelijk waren we om een uur of 4 weer in de stad. 

We moeten het thuis wel volhouden die wandelingen. Anders is het jammer van de conditie. Hier in San Francisco is geen meter vlak, het is of stijl naar boven, of stijl naar beneden. Gelukkig is dat thuis niet.

Nog 2 nachtjes slapen.

 

 • The Golden Gate
  The Golden Gate
 • Alcatraz vanaf the Golden Gate
  Alcatraz vanaf the Golden Gate
 • Voor we begonnen
  Voor we begonnen
 • Onderweg tegen de wind in.
  Onderweg tegen de wind in.