Gilroy

Reizen: 

Na een mistige dag eindigde het toch nog warm. We stonden vanmorgen op met 13C. Dat is niet echt warm. We zijn Highway 1 op gegaan. Dat is de kustweg van San Diego naar Seattle. Bij de plaats Big Sur heeft 2 jaar geleden een aardverschuiving een einde gemaakt aan een brug. We hadden gehoord dat er een wegomleiding zou zijn.

Vol goede moed gingen we opweg. Eerst kwamen we langs de zeeolifanten. Daar hebben we een tijdje staan kijken. In 1997 kwamen we nog op het strand, daarna zijn er hekken gekomen en een looppad zodat ze geen last hebben van alle mensen. Vrijwilligers staan toeristen te woord. Zoals altijd hier in de USA staan die in de rij om dit te mogen doen. Er zijn vrijwilligers die Engels, Duits en Spaans spreken en ze dragen blauwe jacks. Rond 1900 waren er nog een paar 100 zeeolifanten de rest was uitgemoord voor hun olie. Nu zijn er zo’n 15.000 allemaal afstammelingen van die paar 100.

Daarna weer verder over highway 1. Tot een km of 5 voor Big Sur. Geen wegomleiding omkeren en terug zo'n 60 km. Daarna over highway 101 naar Gilroy. Eigenlijk is dit de plaats waar we altijd zijn om de camper op te ruimen en naar de outlet mall te gaan. De outlet mall gaan we morgen doen. Donderdag de whalewatching tour en vrijdag de camper opruimen en zaterdag terug brengen.

We staan op een campground waar we nog niet eerder waren. Het zwembad is lekker en uiteindelijk is het toch nog een graad of 30 geworden.

Na het terug brengen van de camper, nog 4 dagen San Francisco en dan naar huis.

Het was goed dat we hier zo lang waren, we hebben genoten, van de natuur van de USA en van elkaar. Dat lukt thuis niet zo makkelijk met zo'n druk bedrijf.

 

 • Hele grote olievelden zijn er nog ook hier in California
  Hele grote olievelden zijn er nog ook hier in California
 • Zeeolifanten aan de kust van California
  Zeeolifanten aan de kust van California
 • Er zaten er ook veel in zee.
  Er zaten er ook veel in zee.
 • Het strand van de zeeolifanten
  Het strand van de zeeolifanten
 • Zo gaat dat hier bij wegwerkzaamheden, netjes wachten tot je achter deze pick-up aan mag.
  Zo gaat dat hier bij wegwerkzaamheden, netjes wachten tot je achter deze pick-up aan mag.