North Rim en Hurrican

Reizen: 

Gisteren waren we rond de middag bij de North Rim en het was wederom prachtig. Na wat geklauter zijn we naar de uitkijkpost gegaan. Daar foto's gemaakt. En toen gaan lunchen met de North Rim op de achtergrond, het was een echt wauw effect. We konden binnen in het park met de National Park pas die we vorig jaar hebben gekocht en nu nog steeds geldig is. We hebben de pas allang terug verdiend.

We hebben bisons gezien, die lopen daar nu. Vanuit Yellowstone park worden er groepen bisons verdeeld over andere Nationale Parken zodat als er een ziekte uitbreekt niet ineens alle bisons dood zijn. Ook de Condor, de grootste vogel ter wereld wordt erg beschermd. Er worden alleen Condors in gevangenschap uitgebroedt en daarna uitgezet bij de North Rim. 

Na het terug rijden zijn we gaan staan op Jacob Lake campground. De enige campground waar vanuit de North Rim nog plaats was. Het was erg mooi, vond ik zo in het bos. Harry vond er geen bal aan zei hij. Het was super koud vannacht. We hadden al een deken over, maar midden in de nacht hebben we ook het dekbed gepakt. En als je dan moet plassen, en zoals wij al 46 jaar geen pyama of iets dergelijks aan hebt, en je komt per ongeluk met je achterwerk tegen een deur, dat is wel heel erg koud. Maar het is vandaag  alweer 32 graden.

We zijn nu neergestreken op de Hurrican campground, waar het qua indeling een chaos is. Wij kregen plaats 15 maar daar stonden al mensen en die mensen waren gisteren gekomen en toen stond op plaats 15 een truck. Waarvan de eigenaar in geen velden of wegen was te zien. We staan nu op plaats 72, ook prima. We zijn weer motorrijdende Nederlanders tegen gekomen. Deze komen uit Venlo. Ze hebben beiden een Harley gehuurd en toeren 16 dagen door het westen.

We zijn de eerste Trumpers hier tegen gekomen. Trump heeft weer een nieuwe stunt alle gezinnen die aan de grens met Mexico binnen komen daarvan worden de kinderen afgepakt en in kooien in een of ander detentie centrum gestopt. Je krijgt de kinderen pas terug als je weer vertrekt. Het gaat zelfs zover dat er een kindje van de borst van de moeder is afgetrokken. De rel is heel groot hier. De hele politiek bemoeit zich er mee. Rechts (de Trumpers) en links. Zelfs de vrouw van Trump is het zwaar oneens met dit en heeft dat in een verklaring uit laten brengen. Vorig jaar zagen we geen verschil nu veel meer. De meerderheid is hem zwaar zat. Hij haalt de ene domme streek na de andere uit. Dat gesprek met KIm van Noord-Korea, is ook niet verlopen zoals hij zegt. We gaan het zien hoe lang hij het nog volhoudt.

Morgen naar Las Vegas, nog warmer!

 • Dit is de Coloradoriver voordat hij bij de Grand Canyon is. Deze kloof is een Navajo monument.
  Dit is de Coloradoriver voordat hij bij de Grand Canyon is. Deze kloof is een Navajo monument.
 • De narrowbridge bij het Navajo monument
  De narrowbridge bij het Navajo monument
 • Deze berg heet Lady en is onderdeel van the North Rim
  Deze berg heet Lady en is onderdeel van the North Rim
 • The North Rim van de Grand Canyon
  The North Rim van de Grand Canyon