Texas

Reizen: 

Jullie denken vast dat jullie het warm hebben af en toe. Nou hier in Texas is het nog een graadje erger. 38C gaf de termometer aan vandaag. Het was echt vreselijk heet. We waren bij het zwembad en we zijn allebei in de schaduw gaan liggen het was echt niet te harden in de zon, zelfs niet met iedere 10 minuten een plons in het zwembad. Zelfs Harry vond het te heet. 

We gaan morgenochtend het oude centrum van San Antonio in. We nemen de Uber naar de Riverwalk een authentiek deel van San Antonio, als ik Capitool reisgids mag geloven. We laten ons verrassen. We vinden de natuur in het westen mooier. Meer afwisseling. Al hoewel hier erg veel vogels zijn. Veel roofvogels. 

De politie hier heeft inderdaad de "Texas rangers" ster op de auto, erg grappig. Voor de rest zijn de Texanen erg lastig te verstaan. Het dialect is door ons, terwijl we toch goed Engels spreken, heel slecht te begrijpen. 

Net nog een staaltje ruzie bij buren meegemaakt, een dronken echtpaar had moeite de camper in te komen. De deur werd nogal hard dicht gesmeten, mevrouw is niet meer te voorschijn gekomen. Volgens Harry moet ze een nachtje slapen en dan ziet de wereld er morgen heel anders uit.

Deze campground is deze winter overgenomen en heeft dus nieuwe eigenaren, ze hebben hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen voor het nieuwe seizoen, en dat is gelukt, het ziet er mooi uit. Nieuwe picknick sets, alles heeft een verfje gekregen er is een hek wat de hele dag dicht zit, wat ik wel gek vind. Ik had niet verwacht dat het hier zo onveilig is dat er de hele dag een hek voor de campground moet zitten. De nieuwe eigenaar reed net rond in zijn grote pick up, en knoopte een praatje aan, waar we vandaan kwamen en of we het leuk vonden. En dat we morgen moeten ontbijten. Aan het eind zei hij:" now have fun you two and god bless you". Nou dat hopen we dan maar dacht ik.

We hebben veel last van allerlei steekvliegen en vliegjes. We zijn aardig gestoken. We hebben allebei een stuk of 20 bulten her en der. En het kriebelt ontzettend. Ik heb nu een vliegenvanger zo'n plakding, maar wel de moderne versie gekocht en afterbite. We gaan kijken wat we kunnen vangen. Ondertussen proberen we alles wat we binnen zien dood te meppen.

We wilden de stoomtrein van Durango-Silverton-Durango doen, net als 4 jaar geleden. Maar helaas in het gebied is wildfire 416, en alle treinreizen zijn tot nader order afgelast, iedereen krijgt zijn geld terug en het is niet zeker of er ooit weer een stoomtrein komt. Best wel een strop, voor de vrijwilligers van de trein en Durango en Silverton, die dreven vooral op de toeristen voor de trein.

Vandaag geen foto's. Morgen vast welweer van San Antonio.