Leuke buren

Reizen: 

We hebben een super leuk week-end gehad met half Nederlandse buren. We zijn met ze naar st George Island geweest. Het was prachtig weer, een super mooi eiland met een wit zandstrand, lekker gezwommen en in de zon gelegen, na een paar uur begon het te waaien en werden we gezandstraalt. Onderweg vis gekocht bij een karretje langs de weg. Nou is dat al niet mijn ding, maar goed ik ging iets anders eten. De vis was daar al een paar uur in koelboxen. Ik vond het dubieus. Maar Harry zei dat het lekker was van de bbq. Alleen had hij de volgende dag wel last van zijn darmen.

Het was een rustige campground waar we waren. We zijn er van donderdag tot maandagochtend geweest. Lekker gerelaxt en met iedereen gekletst. De buren, Lisa en Glenn komen uit Seattle ze hebben ook 5 kleinkinderen 4 meisjes en 1 jongen. Grappig. De jongen is een jaar jonger dan Kaya. Glenn is van Nederlandse afkomst wat nog best oppassen was, want hij verstaat en begrijpt alles en kan het alleen niet goed spreken. We hebben met ze gebbqt, en lekker buiten gezeten met wijn en bier. Het was voor het eerst dat we dat deden. Uiteindelijk is ook Lisa van Nederlandse afkomst ze heet van haar meisjesnaam Hartwell. We hebben Trump en de Amerikaanse politiek doorgenomen en zijn met zijn 4en tot de conlcusie gekomen dat het onbegrijpelijk is dat een land als Amerika een president als Trump tollereert.

Zondagavond hadden we onweer en waaien. En we hebben het meegenomen. Gisteren zijn we tot Sheppard Statepark gereden we dachten een lekker rustig national park en veilig. Want we worden gewaarschuwd het is het diepe zuiden, het zijn Trumpers hier en veel hebben geen werk, dus een grote nieuwe camper is aantrekkelijk. Dus netjes veilig in een statepark.

Om een uur of 1 begon het, keihard te onweren, met heel harde regen. Daarna de trein ieder kwartier, die heel hard toetert bij overwegen. Om 5 uur begonnen de vliegtuigen. Ik kan niet zeggen dat we lekker hebben geslapen. Vanmorgen vroeg zijn we vertrokken richting New Orleans. 

Het is voor Harry altijd een sport om de goedkoopste benzinepomp te vinden, in Nederland, maar hier ook. We hadden een pomp waar de benzine 2,51$ (een dollar staat ongeveer op 0,85 euro) per gallon kost (een gallon is 3,82ltr). Dat was heel goedkoop vergeleken met de andere. We hebben lekker goedkoop getankt dacht Harry. 50km verderop was er een pomp voor 2,44$ per gallon. Maar ja zei Harry die paar cent, ja ja!

Rond half 11 waren we in New Orleans op een mooie campground. Om half 12 waren we in de stad, we zijn het Frensch quater doorgelopen en het ziet er precies zo uit als je altijd op tv ziet.

Tegen 2 uur weer op de campground. En het onweert heel hard.

We gebruiken hier als de camper op een campground staat de Uber app, zo handig met de app bepaal je je locatie en je typt in waar je naar toe wilt, je krijgt op je scherm wat voor auto je wilt met de prijs, je zoekt een auto uit en binnen maximaal 10 minuten staat de auto voor je neus. We hebben ingegeven dat we met mastercard betalen, je hoeft dus ook nooit met je portemonnee klaar te staan. Wij vinden het een wereld uitvinding. Lekker met de uber van en naar het Frensch Quater.

We wachten nu tot het een beetje droog is dan gaan we de was doen.

 • St George Island met Harry
  St George Island met Harry
 • vis op de bbq met de buurman
  vis op de bbq met de buurman
 • Zo gaat dat dus bij een National of State park, je doet het geld in een envelopje, je schrijft je naam op en het nr van de site waar je staat en dat doe je in een brievenbus
  Zo gaat dat dus bij een National of State park, je doet het geld in een envelopje, je schrijft je naam op en het nr van de site waar je staat en dat doe je in een brievenbus
 • Een band in the Frensch Market, overal wordt er muziek gemaakt in New Orleans
  Een band in the Frensch Market, overal wordt er muziek gemaakt in New Orleans
 • En mooi huis 1
  En mooi huis 1
 • Een mooi huis 2
  Een mooi huis 2
 • Overal te koop krokodillen koppen
  Overal te koop krokodillen koppen
 • Bah
  Bah