11e dag Island Sky en Eilean Doran Castle

Reizen: 

Vandaag was weer een dag die we een rijdag noemen. Vroeg vertrokken. Om half 10 waren we bij Eilean Doran Castle. Harry wilde natuurlijk overal in waar je niet in mag. En vond het kasteel niet super. Vooral omdat het nog bewoont wordt mag je niet overal in.
Het is herbouwd tussen 1912 en 1932. Daarvoor was het totaal verwoest. In de Jacobiten strijdt.
Het kasteel is en wordt veel gebruikt in diverse films waaronder een James Bond (weet even niet welke).
Daar vandaan zijn we naar het eiland Sky gereden. Als je de westkust niet hebt gezien, dan is het prachtig. Maar wij zijn verwend met de westkust.
Op het eiland zijn wel prachtige clifs en ook nog een waterval. We hebben ook de Highland cows van dichtbij gezien.
Het was echt een lange dag qua rijden.
In Beauly, hebben we lekker op het plaatselijke terasje voor de Fish en Chips gezeten softijsjes eten. We zagen de Nederlanders aan komen die in het hotel overnachten. Waarschijnlijk een stel via een reisorganisatie en motorrijders die zelf een kamer daar hadden geboekt.
Terug in "de hut" zoals wij het noemen kregen we van "tante truus" eigen gebakken cake en de vraag om contact te houden. Dus als we thuis zijn maar een mailtje sturen.
Ter geruststelling van iedereen NEE HET REGENT HIER NIET, WE HEBBEN 2 REGENBUITJES GEHAD, 1 toen we de berg beklommen, en 1 vrijdagmiddag op het meer van Loch Ness. Das alles. het is hier prachtig weer tussen de 14 en 20 graden. Af en toe bewolkt, maar vandaag was het echt prachtig weer.
Morgen gaan we naar Fort William, omdat we woensdag met de Harry Potter trein gaan.