3e dag wiskey

Reizen: 

Vandaag zijn we van de koers afgeweken. Het plan was om langs de kust omhoog te rijden. Maar er was eigenlijk niks aan. Het was het ene korenveld na het andere.
Toen zijn we in het binnenland in gegaan. De clif met een stijgingspercentage van 20% hebben we ook niet gezien, Harry durfde het niet aan met de Corsa.
Het binnenland in, en de wiskeytrail gevolgd. We kwamen vrij snel uit bij Glenfiddich. Een dure wiskey.
We hebben de rondleiding gedaan, en daarna de proeverij. Ze waren niet zuinig met de wiskey.
3 glaasjes hebben we geproefd. 12 jaar oud, 15 jaar oud en 18 jaar oud. Ze worden gerijpt in verschillende vaten. Uit Spanje, waar sherry in heeft gezeten, uit Amerika waar Bourbon in heeft gezeten en nieuwe vaten.
De vaten worden bij Glenfiddich uit elkaar gehaald en opnieuw in elkaar gezet. Het is nog steeds een familiebedrijf op dit moment staat de 5e generatie aan het hoofd van dit concern.
De stichter van Glenfiddich heette William Grant. Hij is in 1887 begonnen.
En de wiskey wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt als toen. Wel in veel grotere hoeveelheden maar het principe is hetzelfde.
Eerlijk gezegd voor een niet wiskey drinker zat de wiskey aardig in mijn hoofd en benen.
Ik heb nog uren de slappe lach gehad over een telefoontje van Juri (sorry Juri, maar ik vond het erg komisch, toen ik je belde leek het wel of je met verfblikken en al naar beneden viel).
Maar het kwam zeker door de wiskey, die slappe lach.
In Dufftown, het stadje waar Glenfiddich staat, waren toevallig de Highland games. Het doedelzakken muziekkorps stond op punt van beginnen toen wij het stadje in reden. Erg leuk was het, toen ze voorbij liepen sjouwde het hele dorp achter de muziek aan, zoals het vroeger bij ons was met bloemcorso's en zo.
Uiteindelijk zijn we toch bij Inverness terecht gekomen, bij een megasupermarkt van Tesco. De makro is er niks bij. Gigantisch en druk niet normaal.
We moesten eerst in de file om uberhaupt de parkeerplaats op te komen en daarna om er weer af te komen.
Na wat hotels af te zijn gegaan die al vol waren zijn we nu in Beauly. In een heel leuk bed en breaktfast, we hebben een soort van eigen appartementje, met woonkamer(tje, tje), slaapkamer, piep klein keukentje, en badkamer, erg leuk en niet al te veel geld. De eigenares is net mijn lang overleden tante Truus.
Vanavond gaan we nog kijken bij Schotse zang en dans, is volgens tante Truus heel leuk.
En morgen gaan we zwemmen in Inverness. We blijven hier in ieder geval 2 nachten.