Arches en Death Horse Point

Reizen: 

Het was een rumoerige nacht. Eerst was het gewoon op de camping lawaaierig alle stoere jongens kwamen terug met hun terein wagens.
Daarna had ik driekwart van het 140 bed in beslag genomen zodat Harry op de apenootjes rang lag.
En hij me voorzichtig wakker maakte van kun je een eindje opschuiven want ik kan zo niet slapen. Toen werd hij om 5 uur wakker met een giga hoofdpijn. Hij is hier niet zo precies met zijn bloeddruk pillen. Dus iboprofen en bloeddruk pillen ingenomen en weer gaan slapen.
Om 8 uur was het probleem opgelost.
Om een uur of 9 /half 10 zijn we naar Arches gegaaan. Waar we aan konden sluiten in de file om binnen te komen.
We zijn helemaal naar achteren doorgereden. Naar devilsgarden.
Daar geprobeerd de camper te parkeren.
Het park is totaal overlopen. Toen we er in 1997kwamen waren we de enige die op de parkeerplaats stonden bij Delicate Arch. Nu waren er 2 parkeer plaatsen nokkie vol en langs weerskanten van de weg stonden ze ook nog geparkeerd. We waren de enige die onder Delicate Archs tonden nu stonden er wel 25 man onder en een heel rij wachtenden.
Bij Devils Garden lukte het eindelijk om te parkeren. Er stond bij het begin van de route dat een een kwart mijl was, ongeveer een halve km.
Nou goed te doen dachten wij. We kregen eerst drie mooie bogen, tunnel arch, tv arch en pine tree arch. Toen naar Devilsgarden voor landscape arch en window arch.
Maar toen kwam het duveltje uit het doosje, het bleek wel een paar mijl lopen te zijn. Heuvel op heuvel af.
Gezien mijn knieen ben ik op een heuvel op een steen gaan zitten en heeft Harry het laatste stuk alleen gedaan.
Die heuvel was een echte nekke breker, de helft van de mensen die die heuvel op kwamen keerden op, want van daaruit kon je zien hoever het nog was.
Toen Harry terug kwam bleek dat je het allerlaatste stuk nog anderhalve mijl verder was. Window arch heeft Harry niet gezien.
Toen we terug liepen kwamen we gezinnen tegen met echt kleine kinderen in de bloedhitte huilend dat het such a long way was.
We kwamen mensen tegen met baby's in een drager er gingen nog mensen naar binnen met een baby in een drager zonder hoedje. Echt belachelijk.
We zijn terug gereden naar Delicate Arch we wilden hem van de andere kant fotograveren, Harry heeft de lower lot geleopen ongeveer anderhalve km heene n terug en ik de upper lot, datw as een kippestukje.
Daarna na Death Horse Point national park.
Dat zijn naam dankt aan het vangen van wilde paarden in de 1800 jaren, die beneden in de canyon in een afgezet stuk werden gevangen. Meestal werden de paarden wel opgehaald, maar op een keer dus niet, er zijn veel paarden toen dood gegaan van de dorst terwijl de colorado rivier ongeveer 60 meter onder hun was.
Death Horse point is erg mooi. Hele diepe ravijnen met in de diepte de slingerden Colorado rivier. Waar we eerder deze vakantie aan hebben gekampeerd. Raar idee was dat vanmiddag.
Daarna terug naar Moab. Voor het eerst bij de Mc Donalds gegeten.
Om 6 uur lagen we in het zwembad en nu even relaxen. De rose ligt koud te worden in de diepvries en ik heb een beker Fanta Stawberry prik van de Mc naast me staan.
Voor de ouderen onder ons, deze Fanta smaakt precies hetzelfde als de Exota van vroeger.
Morgen gaan we naar Monument Valley.