Capt. Dave's Whale Safari

Reizen: 

Vandaag was D-day. Walvis safari en of het zou lukken walvissen en dolfijnen te zien.
We waren vroeg op gestaan en besloten om hier nog een nachtje langer te blijven. Het hotel bevalt goed en we kunnen morgen van hier uit zo naar San Diego om naar Seaworld te gaan.
We waren al om 8.45 in Dana Point. Om half 10 naar het kantoortje van Capt. Dave. We waren iet wat teleurgesteld want we hadden de grote boot en 50 man aan boord.
We hebben petjes gekocht, de mijne ligt inmiddels op de bodem van de pacific, afgewaaid.
Om half 11 vertrokken we, en al gauw bleek dat onze teleurstelling voor niets was. De catamaran was meer dan groot genoeg voor ons allemaal en iedereen kon alles goed bekijken.
En toen begon het zoeken naar walvissen, en de Pacific is erg groot hoor.
We kwamen al snel een zeeleeuw tegen, maar daar kwamen we niet voor.
Na anderhalf uur varen, ja hoor een Blue whale, Die zijn zo vreselijk groot, je kan het je gewoon niet voorstellen. Zo lang als ons huis. We hebben er 3 gezien en die waren alle drie zo rond de 25 meter lang.
Het zijn net mega dolfijnen zoals ze zwemmen en weer duiken. ook hun huid is niet blauw maar grijs. Ze danken hun naam aan het feit dat ze blauwig door het water schijnen als ze net onder de oppervlakte zwemmen.
De foto's zijn erg goed gelukt, je moet op de gok klikken want het gaat zo snel. Nu zie ik op de foto dat ik zijn kop heb gefotograveerd, eerlijk gezegd was me dat in de snelheid van fotograveren niet opgevallen.
Daarna richting terug naar de haven en hopen dat we nog een school dolfijnen tegen zouden komen en ook dat is gelukt.
Het was echt super een stuk of 50 dolfijnen die rond de boot zwemmen met zo'n snelheid, mee zwemmen langs zij of er onder door zwemmen, ook die foto's zijn super geworden, en dat was bijna nog moeilijker dan de whales.
Op www.whalewatchingtv.com kun je onze tocht van vanmorgen bekijken. Datum 7 september om 10.30 uur.
Staan trouwens nog veel meer tochten op.
Aan het eind hebben we uitleg gekregen over walvissen en dolfijnen. Walvissen kunnen tussen de 100 en 165 jaar oud worden. Dolfijnen rond de 35 jaar.
We hebben een dvd gekocht die door Dave Anderson (Capt.Dave) is gemaakt in het water voor de kust van California, gewoon daar waar wij ook hebben gevaren.
De opbrengst is om een team samenstellen die walvissen en dolfijnen uit visnetten kunnen bevrijden. We hebben een paar verhalen gehoord van hoe walvissen er toe waren in die visnetten. De details zal ik jullie besparen, maar je wordt er niet vrolijk van zal ik maar zeggen.
Na het Whalewatchen naar een winkelcentrum waar we eindelijk een koelbox op de kop hebben getikt. En toen nog naar een ander winkelcentrum om te eten.
Nog een compliment voor de website bouwer, Het ziet er prachtig uit Miechiel, zo met die klok en de fotoos, erg mooi.