dag 1 en dag 2

Reizen: 

De middag van dag 1 waren we op Ground Zero. Dat was erg indrukwekkend. Buiten ground zero is alles normaal. En dan kom je bij het herinneringscentrum en de plaats waar de twin towers stonden en dan is alles in eens anders.
Eerst moesten we door diverse veiligheidsmaatregelen, jas uit, rugzak inleveren, horloges af, broekriemen eruit enz. Daarna loop je naar ground zero. Op de plaats van de 2 torens zijn 2 soort van fonteinen/watervallen, op precies de afmetingen van de torens. Op de randen er om heen staan de namen van alle mensen die zijn omgekomen, en dat zijn er veel. Sommige familieleden bezoeken die plek en gaan dan helemaal door het lint, met zuurstof worden ze weer bijgebracht. Het is een hele aparte plek. Je krijgt meteen kippevel als je die plek op loopt. Zoveel namen.......ongelovelijk.
Dan naar het museum/herinneringscentrum, met stilte plek. Achterin dat centrum staat een wand met alle vermissingsA4tjes die familie in de dagen na de aanslag overal hebben opgehangen. Daarna is er een hele grote wand met foto's van alle mensen die zijn omgekomen, en op een scherm worden alle namen genoemd, en de bedrijvn waar ze voor werkten. Bij de naam van een vrouw stond: " and her unborn" dat maakt indruk nu nog. Ik had er tranen in mijn ogen.

dag 2
vandaag zijn we weer gaan ontbijten bij onze vaste ontbijd plek waar de ober al weet wat we willen voor we binnen zijn.erg goed geheugen die man.na het ondbijt zijn we met de metro naar het zuidelijkste puntje van de stad gegaan waar de veerboot naar de eilandjes gaat.het en eilandje is elliseiland is waar de nieuwe mensen aankwamen[emigranten]het andere eilandje is liberty island.is maar een klein eilandje met het vrijheidsbeeld en een bezoekers centrum.we hebben ook hier veel foto's van maar helaas met de nieuwe sony camera gemaakt en dus te groot van formaat om op de website te zetten.
maar trudi heeft ook nog een eenvoudig clik ding bij waar we nu af en toe foto;s mee maken speciaal voor de site.