De 2e dag

Reizen: 

De 2e dag zijn we rustig begonnen. Nog wat slaap ingehaald vanwege de jetlag.
Daarna zijn we naar de boerenmarkt gegaan de nectarines en pruimen kopen. Tegen de middag zijn we met de Cable Car naar het Cable Car museum gegaan. Dat was klein maar wel indrukwekkend, grote wielen draaien elke lijn van de Cable Car aan.
Er zijn 4 lijnen door de stad. De lijnen kruisen elkaar op diverse punten.
Van daaruit zijn we naar China town gelopen.
We hebben de Fortunecookie factory gevonden. Hij staat vermeld in alle Capitool reisgidsen. Maar is klein, heel donker en 1 grote puinhoop.
De eigenaar, een heel oud Chinees mannetje gaf ons "uitleg" het is een familiebedrijf de koekjes worden rond gebakken en moeten na een bakproces van 4 minuten, heet worden opgevouwen, en dan moet het papiertje er ook nog tussen. De mislukte, die kunnen dan niet meer worden gevouwen, ze koelen nl in 3 seconden zoveel af dat ze niet meer kunnen worden gevouwen, die mislukte dus, daar hebben ze zakken vol van en mochten we proeven.
Niks romantisch dus aan die Fortune cookies, gewoon een stapeltje witte strookjes in een duister fabriekje, van een hard werkende Chinese familie.
Daarna zijn we naar een heel byzondere tempel gegaan. Op de 4e verdieping van een woonhuis. 4 trappen op geklommen. En boven een klein tempel blauw van de wierook en een stuk of 6 Chinese dames die hoedjes en wensen aan het vouwen zijn en heel veel buddha's.
Veel rood, veel goud en een verbod om te fotograveren ef te videoen, helaas.
We hebben 5 dollar geschonken om de tempel in stand te houden. We hebben 4 zakjes Chinese geluksthee gekregen.
Toen de stad in met de cable car. Bij Macey's (de bijenkorf) gekeken en bij de apple store langs geweest.
Zijn we tot de conclusie gekomen dat we de iphone wel een erg mooi apparaat vinden.
's avonds weer bij Lori gegeten.
De koude zeewind was weer opgekomen. De kamer opgeruimd en gaan slapen.