de hoge gebouwen route

Reizen: 

vandaag zijn we vroeg begonnen met het bezoeken van de hoge gebouwen in ny dat zijn er nog al wat maar er zijn er een paar heel bijzonder.omdat ze al oud zijn en voor mensen te bezichtigen.de hoogste is het empire state building.86 etages voor bezoekers en nog een aantal daarboven waar je niet mag komen.de lift gaat in mender dan 2 min helemaal tot aan de 80ste.dan met een andere lift tot 86.erg hoog en erg koud bijna het vriespunt.uitzicht over de hele stad van aan de ene kant central parp en aan de andere kant het zicht naar de plek waar de twin towers stonden en het eilandje van het vrijheidsbeeld.aan de kant van het park staat nog een gigant,de rockefeller tower.ietsje lager maar toch ook nog72 etages.hier kon je helemaal naar boven tot op de bovenste verdieping.buiten ook erg koud.veel foto's gemaakt.we zijn nu de camera vergeten maar morgen gaan we weer wat foto's toevoegen. Tot zover Harry.
Op de Rock(efeller) trouwden een stel. Echt geen vertoning, er rende zo'n weddingplanner rond. Die alles moest regelen. Op een gegeven moment kwamde bruid met haar vader aan. Twee bruidsmeisjes van een jaar of 18 waren al buiten, en 2 kleine jongetjes 1 met het kussentje met de ringen. Buiten stond de bruidegom op de 72ste verdieping te wachten met de ambetenaar van de burgelijke stand. De hele familie er om heen. De weddingplanner die het haar van de bruid tegen de wind in nog in de plooi probeerde te krijgen. Nou ja de fotoos morgen spreken boekdelen. Volgens 1 van de mensen van de Rock is het heel erg duur om daar boven te trouwen.
De hele week hebben we gezocht naar een supermarkt vandaag hebben we er 2 gevonden, 1 naat het hotel en 1 aan de overkant. Lekker helder zijn we, we beginnen al op de new Yorkers te lijken die weten ook niet wat er naast hun zit.