Death Valley

Reizen: 

Gisteren reden we door Death Valley. We vertrokken uit Hurrican (Utah) om een uur of half 8, en waren al om 9 uur in Las Vegas (Nevada), daarom besloten we door te rijden naar Death Valley (California).
We reden eerst weer door een prachtig natuurgebied met bergen die we nog niet eerder hadden gezien.
Om half 11 waren we in Death Valley de op 1 na warmste plek ter wereld.
En het was heet, bloedheet, we kwamen bij Zabrinski's point een uitkijkpunt. Daar zijn we omhoog gelopen om leuke foto's en video te maken.
Daarna doorgereden naar het Visitor Center, altijd leuk. Van daaruit doorgereden langs de Sand Dunes, strandzand in Death Valley. Op verzoek wat zand opgehaald, maar het is zoveel dat er meer is voor meer liefhebbers.
Tegen 1 uur waren we uit Death Valley. Het duurde nog een tijdje voordat we de hoofdweg bereikten. Toen we daar eenmaal opzaten begon het zoeken naar een overnachtingsplaats. En er was niks, helemaal niks.
Dat viel tegen. Dus maar doorrijden totdat we iets tegen kwamen, uiteindelijk om een uur of 6, en na veel verder rijden dan we van plan waren geweest kwamen we bij Lake Isabella. Daar was een Lodge, een soort motel, en daar hebben we een kamer gehuurd. Er was geen internet en geen ontbijt, maar wel een mooi uitzicht over het meer. Als de badkamerdeur open stond, stonk het gigantisch naar pis.
De badkamerdeur maar dichtgehouden. Er was een airco die niet uit te zetten viel, waardoor we met een deken en diep eronder hebben geslapen.
We hebben er maar niet gedoucht.
Toen we in het dorpje gingen eten, kwamen we een Amerikaan zonder werk tegen. Hij leeft in een Ford Pick Up met zo'n caravan achtig ding erop. Zijn kano had hij op het dak.
Hij vertelde weer een hoop dingen over Amerika.
In het dorp waren ze helemaal onder de indruk dat wij uit Nederland hun dorp in California bezochten. Het was puur toeval. Luck zeggen de Amerikanen.
Lekker een pizza gegeten, en redelijk vroeg gaan slapen.