dubbel

Reizen: 

Met een dubbel gevoel zit ik hier. We zijn nu in Cody-Wyoming, de laatste halte voor Yellowstone park. We hebben tv eindelijk voor het eerst deze reis. Dus ik zat net de Beegees te kijken, wordt in 1x de uitzending onderbroken voor een weerbericht: er komt een zware hagel storm aan in Natrona County Wyoming. Hagelstenen zo groot als pingpongballen, mogelijk een tornado. Iedereen wordt verzocht zijn meubels hoog te zetten de auto's naar hogere gedeelten en je zelf in veiligheid te brengen. De auto's lopen schade op door de hagel. Nou daar zit je dan voor de tv. Ik schrok me rot waar is Natrona County. Gelukkig ligt het ongeveer 500 mijl zuidelijk van hier. Het slechte weer komt razend snel noordelijk maar laat Cody westelijk liggen, dus we zijn hier veilig.

Vanmorgen gingen we weg bij Devils Tower, nog een paar mooie foto's voor onze telefoons en deze site. Inmiddels heb ik uitgevonden wat de geleerden denken dat het is. Een monoliet, gestold lava, maar door de andere gesteente die er in de buurt lagen heeft het deze vorm en kleur gekregen. Hij is 383 meter hoog. Maar is veel hoger geweest dat zie je aan het gebroken gesteente wat aan de onderkant ligt. Wij blijven het een magisch ding vinden, te meer omdat we nog nooit zoiets hebben gezien waar we ook zijn geweest.

Onderweg reden we door een prachtig landschap, bergen, bossen, kloven het zat er allemaal in vamndaag. Het weer was erg zonnig, wij zagen geen hagelstorm of tornado aankomen. Zoals gezegd wij zijn op de laatste overvolle campground voor Yellowstone en het regent pijpestelen. Morgenochtend is het hier gratis pancakes eten. 

We kijken erg uit naar Yellowstone Park en hopen dat het weer de komende week een beetje meevalt.

 

 

  • Devils Tower in de zon
    Devils Tower in de zon
  • Onderweg naar Cody
    Onderweg naar Cody