Grand Canyon enz.

Reizen: 

Vandaag niet al te vroeg vertrokken, pas om een uur of half 9. We zijn het spoor qua tijden een beetje bijster. In Arizona was het een uur later dan hier. Dus precies de vertrek tijd geen idee.
Vanuit Tubacity reden door weer een ander prachtig landschap richting Navajo Bridge over the grand canyon. De brug is begin 1900 gebouwd door de navajo in samenwerking met de staat Arizona.
Het landschap was schitterend, werkelijk geen woorden voor, zie foto's.
Onderweg nog gestopt bij een paar standjes van de Indianen. Nog wat dingetjes geshopt.
En opeens voor dat we het in de gaten hadden waren we over de navajo bridge.
Toen zijn we maar snel gestopt om foto's en film te maken. Bij de brug stond nog een groepje motorrijders, waar Harry een praatje mee heeft gemaakt. De wc was een belevenis, het was een biologische toilet, de wind (van buiten) woei om je billen.
Weer verder richting the North Rim van de Grand Canyon. Eerst kwamen we door een groot bos. Het Kaibab National Forest, 40 mijl lang. Waarvan de helft pas was afgebrand zo te zien.
En opeens stonden we bij de North Rim. Heel anders dan de South Rim die we al 2x hebben gezien. Veel groener, maar weer een hele diepe kloof.We hebben nog geprobeerd om daar te kunnen overnachten, maar alles is al een jaar van te voren volgeboekt.
We hebben mooie foto's gemaakt en gefilmd.
Toen de weg weer terug 40 mijl door het deels afgebrande bos.
Daarna richting Hurican, een plek met een herinnering want hier zijn we 12 jaar geleden ook geweest.
Maar eerst nog weer door de prairi van Arizona. Langs opnieuw prachtig rode bergen.
Zo ver je kon kijken tot aan de horizon, waren de bergen rood, en de vlakte heel wijds. Met prachtige luchten daarboven, je kon precies zien waar het slecht weer was.
Ik heb een heel stuk gereden vandaag.
In Hurican hebben we een motel wat maar 50$ kost, met zwembad, keukentje en koelkast, een prachtige kamer dus. Lekker gezwommen en met Canadezen gekletst.
Rustig naar het dorpje geweest, de campground van 12 jaar geleden opgezocht en er rond gewandeld, Harry vond het onherkenbaar, ik vond het mega veranderd, maar toch nog wel herkenbaar.
Het hele dorp is trouwens niet meer te herkennen van 12 jaar geleden. Er is zoveel gebouwd, toen was het een gehucht met een paar huizen en een camping. Nu is het een dorp met alle fastfood ketens, en 3 motels en veel winkelcentra.
Terwijl ik zit te typen zie ik ineens dat Harry in slaap valt en het is nog geen eens 20.00 uur.
Ik zal de foto's er op zetten, en morgen gaat het richting Las Vegas en Death Valey, wie van de 2 het gaat worden weten we nu nog niet.