Jetlag

Vannacht rond 3 uur werden we wakker, heel normaal bij een jetlag maar wel zwaar irritant. Uiteindelijk sliepen we weer en werden we om 6 uur weer wakker. Dus zijn we maar op tijd gaan eten, en er lang over gedaan. We hebben het gordijn probleem gemeld, en tegen 9 uur zijn we met de trein naar de stad gegaan. In de trein werden we aangesproken door een Nederlandse jongen van een jaar of 17/18. Die hier Engels studeert, hij gaat in juni terug wat hij erg jammer vindt, maar zo werkt het nu eenmaal als je in zo'n studenten uitwisseling zit. Als hij terug is gaat hij Cambridge examen doen (dat spreekt Kaya wel aan). Hij is naar wat mooie plaatsen geweest en een aantal keren geskit in Wisthler. Was een leuk gesprek met een jongen die bloosde omdat hij blijkbaar niet gewend was om zo met Nederlanders te kletsen.
De stad door gewandeld naar de steamclock, een toeristisch evenement, een mooie klok die op stoom gaat. Het filmpje er van zet ik hier onder. Ondertussen mensen kijken met haar in alle kleuren van de regenboog, van paars, naar blauw, groen en knalroze.  We zijn daarna naar China town gewandeld, dat viel zwaar tegen, de meeste  winkels waren dicht geplakt met papier of er zaten stalen hekken voor. Wij hadden een leuke China town verwacht. We waren om 12 uur weer in het hotel. In onze kamer waren 2 dames gordijnen aan het ophangen zodat het raam nu bedekt is. Er is een buiten zwembad, met water van een graad of 32. Super koud, ik werd er wel wakker van. 
Morgen weer een nieuwe dag dan gaan we naar Grandville Island, hopelijk is dat wel zo als in de filmpjes op Youtube.

En oh ja we zijn voor het eerst tijdens een vakantie genaaid door een taxichauffeur, vanaf het vliegveld kregen we de site seeing tour, met andere woorden, de meter liep lekker op. Maar ik had natuurlijk filmpjes en kaarten gezien van Vancouver, dus ik heb gevraagd waarom hij zover om reed, Vaag verhaal over construction op de weg, maar hij zag in 1 keer het licht en bracht ons naar het hotel. Al met al hebben we wel zo'n 10 euro te veel betaald. Wat geen ramp is, maar niet zoals wij gewend zijn. Hij vroeg ook nog om een tip, maar die kreeg hij niet natuurlijk. Hij was zo pissig dat hij zelfs de auto niet meer uit kwam.

 • ontbijt Trudi
  ontbijt Trudi
 • ontbijt Harry
  ontbijt Harry
 • Harry bij de steamclock
  Harry bij de steamclock
 • Bitcoin pinautomaat
  Bitcoin pinautomaat