Maandag 14-9

Reizen: 

Na op het terras te hebben ontbeten, zijn we om een uur of 8 weg gereden. Door de bergen naar Seqouia was het plan. In het bbegin was het leuk door de bergen rijden.
Al snel kwamen we in Seqouia National Forest, niet te verwarren met het Park.
In het bos was een pad met 100 giants. Dat pad hebben we grotendeels gelopen. De bomen zijn gigantisch.
Zie foto's. We zagen veel eekhoorns, grijze en kleine douglas eekhoorns. Ze waren boven in de bomen de denneappels aan het uit halen. Steeds vielen er denneappels behoorlijk hard naast Harry op de grond. Eerst hadden we het niet door maar op een gegeven moment kwam hij naar beneden en rende hard weg met een denneappel in zijn bek, echt grappig.
Vanuit het bos wilden we naar het park. Door de bergen, een slecht idee. Eerst moesten we van zo'n 3 1/2 km hoogte naar beneden, via een slinger weg, en daarna weer naar zo'n 2 km hoogte via een slinger weg.
Alles bij elkaar was het zeker zo'n 75 km, daar hebben we een uur of 2-3 overgedaan. Er was veel armoede, er liepen geen koeien meer in de weides, de weides waren helemaal geel, bijna elke ranch die we zagen was te koop, je werd er niet vrolijk van. Later spraken we mensen die vertelden dat het er al tijden niet had geregend.
We hebben geluncht in een dorpje waar we met de kids ook zijn geweest. Juri, Aleta en Miechiel weten vast nog wel, de boatramp met de jongens met de waterscooters. Nou het meer ligt ongeveer 25 meter lager en de boatramp ligt op het droge.
Uiteindelijk waren we vanmiddag in Seqouia National park. ook daar hebben we de grote bomen bekeken. Toen we eruit wilden, bleek dat er wegwerkers bezig waren. We moesten 45 min. wachten tot we weer mochten rijden. We hadden er niet zo'n zin in, maar ja.
Erhing inmiddels een dikke mist in de bergen, we reden in die mist de berg af, na 2 uur rijden kwamen we in Fresno, we slapen bij Best Western Virgin Inn. Morgen kunnen we van hieruit zo de snelweg op naar Yosemite. Woesdag gaan we dan naar Jamestown, daar is de goudkoorts begonnen, we gaan dus ook maar eens goudzoeken en met een historische trein. Donderdag zakken we dan af naar Gilroy. En vrijdag gaan we daar shoppen in de Oulet Mall, eind van vrijdag gaan we terug naar San Francisco, de auto wegbrengen, en slapen in de buurt van het vliegveld.
Maar eerst maar eens naar Yosemite.