Reizen enzo

Reizen: 

We gingen relaxed op pad gisteren. En op Schiphol ging het ook redelijk snel. Behalve dat ik voor het eerst van mijn leven mijn schoenen uit moest doen. Ze foullieerde rond mijn enkels, en daarna moesten mijn schoenen uit. Ik vond het heel byzonder.

De reis was saai, en lawaaierig. Harry heeft wat films gekeken en ik wilde The Post heel graag zien en die was er. De oortjes op zijn hardst en het is zoals ik al dacht een hele goeie film, die gaat over de journalistiek in de USA tijdens Nixon en de Vietnam oorlog. Net iets voor mij dus. Daarna een film over Pearl Jam, en de Chicago Cubs (honkbal), ook erg leuk. Vooral omdat er nog iets van Stripper sentiment in een liedje van Pearl Jam zit. Daarna nog de laatste Maze film. En toen schoot het lekker op. 

We zijn geland in een dikke mist, ook weer wat nieuws, de piloot heeft op de automatische piloot moeten landen. Vervolgens hebben we een half uur voor de gate staan wachten, want de douane kon alle vluchten niet aan. 

We raakten in gesprek met een stewardes die vanwege mijn knieen meteen een extra rolstoel liet aanrukken. Dat was dus geen succes, ik werd geparkeerd in een gang en na een kwartier was ik het zat, onder protest van Harry die het een afgang vond, ben ik de rolstoel uitgestapt en bij de douane uitgelegd dat ik geen 2 uur in de rij kan staan. Vervolgens waren we door de douane in 2 minuten. Dat schoot tenminste op. En 5 minuten later waren onze koffers er.

De auto opgehaald bij Hertz een hele mooie Fort Edge. Het was een gedoe om hem aan de gang te krijgen. Hij werd voor ons neergezet met de deuren en de kofferbak open, zo van nou hier staat hij, veel plezier er mee. Uiteindelijk zijn we er achter hoe hij werkt. En met behulp van een stel Amerikaanse Chinezen weten we nu ook hoe de kofferbak open moet. De navigatie had niet meteen door dat we in Amerika waren, waardoor we 2 1/2 rondje vliegveld hebben gereden. Uiteindelijk heeft de navigtie ons keurig voor de deur van het appartement gebracht. 

Helaas kwamen we er vanmorgen achter dat het raam aan de bestuurders kant de hele nacht heeft opgenstaand, met Harry's telefoon, met de creditcards, bankpasjes enz. en de navigatie in het zicht. Het lag er nog keurig in. Amerika is niet zo crimineel als we dachten.

Vandaag bij Ihop gegeten een lang gekoesterde wens, het viel tegen, de pancakes waren taai. De koffie was wel heel lekker. Bij de Walmart hebben we het nodige fruit en water ingeslagen. We kunnen er weer tegen.

Nogal jetlaggerig schiet deze dag niet op. Het is hier nu 11.54. Harry slaapt. 

 

 • Boeing 767 Delta Airways
  Boeing 767 Delta Airways
 • Fort Edge een super mooie auto voor 9 dagen mogen we er in rond rijden
  Fort Edge een super mooie auto voor 9 dagen mogen we er in rond rijden
 • Ontbijt bij Ihop, het viel tegen en de slagroom was in 2 minuten weg.
  Ontbijt bij Ihop, het viel tegen en de slagroom was in 2 minuten weg.
 • Een gan bij de Walmart en zo zijn er nog 15
  Een gan bij de Walmart en zo zijn er nog 15
 • Een paar kilo geraspte Cheddar. Alles is nog steeds groot.
  Een paar kilo geraspte Cheddar. Alles is nog steeds groot.