Universal dag (zaterdag 5-9)

Reizen: 

Vandaag was Universal dag. En het was erg leuk.
We waren er om 9 uur. Lekker op tijd. Het was er nog redelijk rustig. Eerst mijn hoofd op verzoek in een haaiebek gestoken. En daarna de Studiotour. Een uur durende rit over het terein van Universal Studio's. Waar veel tv series worden opgenomen, oa. Desperat Housewifes, House, CSI, maar ook films zoals Jurasic Park, E.T., The Simpsons enz.
Ze hadden weer een aantal nieuwe dingen verzonnen. Zo stonden de gebruikte auto's netjes bij elkaar met bordjes in welke serie of film ze waren gebruikt.
Regenbui hadden we nog niet gehad, aan mijn kant van het treintje Harry heeft niks gemerkt van de regenbui. Jaws komt nog steeds uit het water, en de tunnel van Earthquake is nu de tunnel van the Mummy.
De trein stort nog steeds neer. En er is ook veel vuur en water.
Daarna hebben we Shrek 4D gezien, en The Terminator 2: 3D. Erg leuk vooral de special effects van water, en wind die langs je oren vliegt.
House of Horors een loopje door een spookhuis. Maar dan echt, Harry is zich een paar keer rot geschrokken, kwam er in 1 keer een vent met een mes op hem af.
Voor ons liep een Nederlands stel waarvan de man, een kop groter dan zijn vrouw, zich achter zijn vrouw probeerde te verstoppen, het zag er niet uit, wat een held.
Jurasic Park 2x in geweest en 2x zeiknat geworden, maar dan ook echt zeiknat. We hebben ons slap gelachen om een Japans gezin die samen met ons op de 1e rij in het karretje zat. Die vrouw dacht dat het bij een beetje water bleef, en gilde bij elke halve druppel. En toen de grote plons aan het eind. Zeiknat waren ze, net verzopen katten. Harry en ik kwamen niet meer bij.
We hebben een actiefoto gekocht erg leuk.
Helaas hebben we geen scan dus die laten we jullie thuis zien.
Nee Aleet The Mummy hebben we niet gedaan, we durfden niet, waren bang dat we er ziek uit zouden komen en dat hadden we er niet voor over.
Waterworld ook zo'n water ballet. Het vak met de fastpasjes, die zijn nat geworden, emmers water werden er constant ingegooid. Echt lachen, maar ook daar zijn we weer aardig nat geworden. Net opgedroogd en toen in Jurasic Park.
We hebben ook nog heel apart ijs gegeten, net bolletjes pierpschuim, heel apart, bleef heel lang koud en was ook veel doordat die bolletjes zo mooi op elkaar aansluiten echt grappig ijs. Ben benieuwd wanneer dat in Nederland komt.
Nu zijn we richting Dana Point waar we maandag de walvis safari gaan doen.
Morgen lassen we een dagje rust in. We gaan naar het strand en naar een outlet. Maar vooral rustig aan doen. We zitten in het Quality Inn vlakbij Dana Point waar we maandag naar toe moeten. Hier zijn we dus 2 nachten lekker rustig, incl ontbijt ook weleens leuk.
De prijs is ook nog redelijk en het internet werkt perfect!!!